Leden Rekenkamercommissie Neder-Betuwe

In dit artikel leest u meer over de leden van de Rekenkamercommissie Neder-Betuwe.

Marijke van de Plasse

Marijke van de Plasse

Marijke van de Plasse (3 april 1971) is geboren in Goes en groeide in een Zeeuws dorp op. Haar studie Nederlands Recht aan de Katholieke Universiteit (nu Radbouduniversiteit) in Nijmegen bracht haar in Gelderland. Zij heeft in diverse gemeenten in verschillende functies gewerkt, als juridisch beleidsmedewerker, afdelingshoofd Bestuurlijk Juridische Zaken, directie-adviseur, griffier en hoofd van de afdelingen Samenleving & Ontwikkeling, Bestuur Vergunningen & Handhaving en Bedrijfsvoering. Momenteel is zij werkzaam als manager bij Necker van Naem Interim. Vanuit die functie is zij tevens directeur van de rekenkamers Diemen en West-Twente. Zij woont in Zaltbommel.

Als lid van de rekenkamercommissie wil Marijke bijdragen aan een kritische, lerende blik binnen het lokale bestuurlijke perspectief.


Iroy Konings

Iroy Konings, lid Rekenkamercommissie Neder-Betuwe

 


Iroy Konings (8 april 1985) is geboren in Roosendaal en groeide op in Rucphen. Hij woont sinds een aantal jaren weer met veel plezier in het dorp waar hij opgroeide. Tijdens zijn studies Bestuurskunde was hijzelf politiek actief. Hij heeft bewust de keuze gemaakt om vanuit een andere rol maatschappelijk betrokken te willen zijn. Na zijn studies is hij gaan werken voor verschillende lokale overheden, waaronder bij de VNG en de Regio West-Brabant. Door te werken voor de griffies van de gemeenten Steenbergen en Etten-Leur in het verleden en op dit moment als raadsadviseur bij de gemeente Capelle aan den IJssel heeft hij dagelijks voeling met de gemeentelijke politiek. In de loop der tijd is hij zich steeds meer gaan interesseren en bezighouden met alle onderwerpen die spelen binnen het sociaal domein. Als raadsadviseur in Capelle aan den IJssel is hij vanuit die functie onder andere ook secretaris van de commissie Samenleving en Economie. 

A
ls lid van de rekenkamercommissie wil Iroy bijdragen aan het verder versterken van de kaderstellende en controlerende rol van de gemeenteraad.  

Cornelis van Woerkom

Cornelis van Woerkom

Cornelis van Woerkom (12 september 1943) groeide op in Rotterdam en via Venlo, Hoogerheide, Breda, 's Heer Abtskerke, ’s Gravenpolder en Heinkenszand  woont hij sinds 1981 in Almelo. Hij was stuurman op de grote handelsvaart, officier bij de Koninklijke Luchtmacht en toen ook meteoroloog. Na een studie sociale agogiek had hij diverse leidinggevende functies in het welzijnswerk en werd na diverse managementopleidingen directeur van een stedelijke welzijnskoepel. Daarna ruim 10 jaar (regio)directeur bij het COA (centrale opvang asielzoekers) en de laatste drie jaar een van de vijf landelijk adjunct-directeuren opvang bij datzelfde COA. Hij vervulde de nodige maatschappelijke vrijwilligersfuncties, vaak als secretaris of voorzitter, inclusief bijna 15 jaar een gemeenteraadslidmaatschap voor de PvdA in Borsele en in Almelo waar hij ook lid was van de Rekenkamer. Na zijn pensionering in 2003 was hij voorzitter van de rekenkamers in Hardenberg, Raalte en West Maas en Waal. Hij was voorzitter van de rekenkamer in Rhenen, en nog steeds die van Neder-Betuwe.

Ambtelijk secretaris Joop van Neerbos

Joop van Neerbos, ambtelijk secretaris Rekenkamercommissie

Bij hun werk worden de leden van de Rekenkamercommissie ondersteund door ambtelijk secretaris Joop van Neerbos die ook plaatsvervangend griffier van Neder-Betuwe is.