Tijdelijk museum in Opheusden over Tweede Wereldoorlog open

Op zaterdag 1 augustus opent het tijdelijke museum over de Tweede Wereldoorlog in Opheusden zijn deuren. Iedereen is op afspraak van harte welkom om de collectie met verhalen en beelden over de westelijke Betuwe tijdens de Tweede Wereldoorlog te komen zien.

Voor een bezoek op de woensdagmiddag of de zaterdag kunt u een afspraak maken met Sem Arends via tel. 06 – 40 24 40 51. De locatie is Beukenlaan 9 in Opheusden en de toegang is gratis. Parkeren graag bij het gemeentehuis.

Verzamelaars

Dit tijdelijke museum is een initiatief van Stichting Betuws Oorlogsverleden*. Een aantal lokale verzamelaars richtte het museum in met een collectie die het verhaal vertelt van de westelijke Betuwe tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is van alles te zien zoals foto's, militair materieel en gebruiksvoorwerpen uit die tijd. De conservators staan klaar om over de herkomst en die periode te vertellen.

Eerst zou dit tijdelijke museum open zijn vanaf 13 maart tot eind mei, de periode van herdenking 75 jaar vrijheid. Door de maatregelen voor bestrijding van corona is dit toen uitgesteld. Naar nu. Van harte welkom.

*Stichting Betuws Oorlogsverleden is ontstaan uit een samenwerking tussen de historische verenigingen Historische Kring Kesteren en Omstreken, Oudheidkamer Tiel, Historische Kring West Betuwe en Voet van Oudheusden (Culemborg).

Tijdelijk oorlogsmuseum
Begin maart, toen er nog geen coronamaatregelen golden. Sem Arends - bezig met de inrichting - toont de verzameling alvast aan een aantal belangstellenden.

(Foto door 3JetFotografie Ochten)