Gezamenlijke inkoop- en adviesactie

De gemeente organiseerde ook dit jaar samen met organisatie ‘Winst uit je woning’ een gezamenlijke advies- en inkoopactie, waarbij u veel goedkoper zonnepanelen, een hybride warmtepomp, vloer- of spouwmuurisolatie en isolatieglas kunt aanschaffen. Daarnaast geven we advies over hoe u deze energiebesparende maatregelen kunt financieren. Deze actie liep tot en met 31 januari 2023.

Download hier de Flyer Gezamenlijke Inkoopactie Energiebesparende Maatregelen Neder-Betuwe (PDF, 4 mb).

Voordelen van de inkoopactie

  • Door gezamenlijke inkoop krijgt u een scherpe prijs en een betrouwbaar aanbod op maat.
  • ‘Winst uit je woning’ vergelijkt de aanbieders en installateurs en bespaart u geld en uitzoekwerk.
  • Onafhankelijk advies door een huisbezoek voor het veilig aanbrengen van isolatiemaatregelen.
  • 15% tot 30% subsidie op isolatie en tot 30% op een hybride warmtepomp.
  • Na aanschaf van zonnepanelen 21% btw terug van de Belastingdienst.
  • Een flink lagere energierekening en meer wooncomfort en een woning die klaar is voor de toekomst.
  • Binnen een paar jaar levert uw investering u financieel voordeel op door uw lage energieverbruik.

Waarom het slim is mee te doen aan de inkoopactie?

Bij de gezamenlijke inkoopactie kopen we met een grote groep huiseigenaren de energiebesparende producten in, waardoor we deze goedkoper en onder goede voorwaarden aanschaffen. De prijs gaat nog verder omlaag omdat u in veel gevallen subsidie kunt krijgen. Bij de inkoopactie brengen we u in contact met betrouwbare aanbieders en installateurs.

Financiering hoeft geen struikelblok te zijn

Niet iedereen heeft het geld voor isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp op de plank liggen. De financiering lijkt vaak een struikelblok, waardoor u wacht met het verduurzamen van uw woning. Echter: deze investering verdient zich steeds sneller terug, omdat uw energierekening met honderden euro’s omlaag gaat. Binnen een paar jaar levert deze investering u juist financieel voordeel op. We geven daarom ook advies over hoe u de energiebesparende maatregelen kunt financieren. Er zijn echt veel mogelijkheden: subsidies, btw-teruggave, (duurzaamheids)leningen en eventueel een hypotheekverhoging.

Toekomstbestendig Wonen Lening

Wist u dat het vaak mogelijk is om een Toekomstbestendig Wonen Lening af te sluiten om uw woning te verduurzamen? Meer informatie over de duurzaamheidslening met zeer gunstige voorwaarden: mail naar de gemeente, de heer Peter van den Berg, email: pberg@nederbetuwe.nl.

Ervaringen van deelnemers

Er hebben inmiddels al heel wat inwoners van Neder-Betuwe meegedaan aan de inkoopacties de afgelopen jaren. Met enkele van hen hebben we een ervaringsinterview gedaan ter inspiratie. Deze interviews zijn ook te lezen hier op de website.