ESR Zakelijk

ESR Zakelijk adviseert en ontzorgt ondernemers bij het verduurzamen van hun bedrijf.

ESR Zakelijk en de gemeente Neder-Betuwe

Met plaats 14 op de provinciale ranglijst van MKB-vriendelijkste gemeente in de provincie Gelderland neemt Neder-Betuwe een prachtige plek in. ESR Zakelijk werkt samen met de gemeente Neder-Betuwe om de dienstverlening naar ondernemers uit te breiden en te verbeteren.

Bedrijven en bedrijventerreinen zijn de economische motor voor gemeenten, 30% van de banen bevindt zich op bedrijventerreinen. Gemeenten zien dat bedrijventerreinen een belangrijke rol spelen op gebied van energietransitie, klimaatadaptatie en circulariteit, 60% van het Nederlandse energieverbruik vindt plaats op bedrijventerreinen (BCI 2020).

Energieloket voor ondernemers

ESR Zakelijk is ‘het energieloket voor ondernemers’ van Energie Samen Rivierenland. ESR adviseert en ontzorgt ondernemers bij het verduurzamen van hun bedrijf. Ondernemers krijgen advies over:

  • het besparen van energie(kosten)
  • het verduurzamen van hun bedrijfspand
  • duurzame opwek (bijvoorbeeld met zonnestroom)

ESR werkt actief samen met de lokale ondernemersverenigingen, VNO-NCW Midden en MKB-Nederland en de provincie Gelderland. Zij zijn al jaren als kennis-, en samenwerkingspartner voor de 8 gemeenten binnen de regio Rivierenland.

Advies over het verduurzamen van bedrijven

Als ESR Zakelijk realiseren we ons dat voor veel ondernemers het verduurzamen van hun bedrijfspand geen corebusiness is, energie en verduurzamen is namelijk geen dagelijkse routine in het ondernemers vak. De materie is veelomvattend en het aantal keuzes is groot. Om die reden begeleiden en ondersteunen we de bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op zowel de korte als middellange termijn. En helpen we bij de eventuele uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen, zodat ondernemers zich op hun primaire bedrijfsprocessen kunnen richten.

Stap voor stap verduurzamen

ESR Zakelijk focust zich in tegenstelling tot commerciële bedrijven niet op het ‘snelle, laaghangende fruit’. We stemmen ons advies af op de individuele ondernemersdoelstellingen. We streven naar meerjarige samenwerking waarbij we ondernemers helpen hun onderneming stap voor stap te verduurzamen.

Veel subsidiemogelijkheden

Desgewenst zorgen we er voor dat ondernemers slim gebruik kunnen maken van subsidie mogelijkheden voor advies en eventuele ondersteuning bij uitvoering. Waar mogelijk nemen we het initiatief voor het aanvragen van Europese/landelijke/provinciale en gemeentelijke subsidies bestemd voor ondernemers en bedrijven.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Wilt u eens praten over het verduurzamen van uw bedrijf?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Mail naar: zakelijk@energiesamenrivierenland.nl, dan maken we een afspraak.

Lokaal, samen met ondernemers en onafhankelijk

ESR Zakelijk richt zich op de ondernemers in de regio Rivierenland. De energietransitie begint in het eigen bedrijf en we geloven dat de lokale ondernemersnetwerken elkaar kunnen helpen bij de energietransitie. We zijn er van overtuigd dat ondernemers die elkaar kennen, eenzelfde omgeving en situatie delen, samen de energietransitie kunnen versnellen.

Ons werkgebied richt zich primair op de ondernemers binnen de gemeente in de regio Rivierenland t.w. Neder-Betuwe, Buren, Culemborg, Maasdriel, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Met elkaar, voor elkaar

Onze slogan: ‘Met elkaar. Voor elkaar’ vertaalt zich in een actieve samenwerking met lokale bedrijven uit de bouw en installatiesector en leveranciers, samenwerking met lokale energie coöperaties en het onderwijsveld. Richting de particulierenmarkt zijn we actief onder de naam Energieloket Rivierenland en het Energieloket Neder-Betuwe.