Duurzaam ondernemen

Nederland verduurzaamt steeds meer en iedereen krijgt hier mee te maken. Ondernemers zijn echte doeners. Uit onderzoek blijkt dat het bedrijfsleven sneller verduurzaamt dan de overheid. Grote corporate bedrijven, maar ook middelgrote en kleinere ondernemers gaan nadenken over de toekomst en spelen daarop in. Ondernemers zetten bewust in op het energieverbruik van bedrijfsgebouwen en bij bedrijfsprocessen, daarnaast is er veel aandacht voor het hergebruik van grondstoffen en herstel van de natuur.

ESR Zakelijk

ESR Zakelijk is ‘het energieloket voor ondernemers’ van Energie Samen Rivierenland. ESR adviseert en ontzorgt ondernemers bij het verduurzamen van hun bedrijf. Ondernemers krijgen advies over:

  • het besparen van energie(kosten)
  • het verduurzamen van hun bedrijfspand
  • duurzame opwek (bijvoorbeeld met zonnestroom)

Interview: GMB wil 100% circulair werken in 2030

GMB is een groot bedrijf in Opheusden en kiest bewust voor verduurzaming. In 2030 wil GMB 100% circulair werken. Hoe willen ze dit zo snel bereiken? Lees het interview met Tobias Stöcker, manager Duurzaamheid bij GMB.

Interview: Alles wat Dekker Groep doet, heeft met duurzaamheid te maken

Veel bedrijven verduurzamen als marketingstrategie. Voor de Dekker Groep uit IJzendoorn geldt dit niet. Bij elke beslissing die de onderneming in zand- en grindwinning neemt moeten mens, aarde en resultaat in balans zijn. Richard van den Berg, directeur Landschapsontwikkeling bij de Dekker Groep, vertelt meer over de doelen die inmiddels zijn bereikt en toekomstige ontwikkelingen.

Interview: VDBH stapt het liefst nu al over op waterstof

‘Groen’ is de rode draad door het werk van VDBH, voorheen Van de Bijl & Heierman. Het Groenbedrijf uit Opheusden vergroent dagelijks de buitenruimte in Midden-Nederland en duurzaamheid speelt daarbij een grote rol. We spreken met directeur Andries Heierman.