Zwerfafvalbrigade Neder-Betuwe Schoon

In 2019 is de Zwerfafvalbrigade Neder-Betuwe Schoon opgericht. De Zwerfafvalbrigade is een platform voor inwoners, die willen helpen bij het opruimen van zwerfafval. De vrijwilligers krijgen materialen van de gemeente om het zwerfafval op te ruimen, zoals afvalgrijpers, speciale zwerfafvalzakken, handschoenen en hesjes.

De Zwerfafvalbrigade groeit, iedere dag komen er nieuwe deelnemers bij! Je kunt individueel zwerfafval opruimen of met een groepje. Avri haalt zwerfafval kosteloos op als het in de speciale zwerfafvalzakken wordt aangeboden.

Zwerfafvalbrigade Kesteren Schoon

De gemeente werkt samen met de vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigade Kesteren Schoon.

Houd hun Facebook pagina in de gaten voor gezamenlijke opruimacties of neem contact op via kesterenschoon@gmail.com.

Doe mee!

Accordion item is ingeklapt

Zet je schoonmaakactie op de kaart!

Op de website van Nederland Schoon staat een interactieve kaart, waarop je kunt zien in welke gebieden inwoners van Neder-Betuwe al schoonmaakacties houden voor een schone buurt.

We vragen iedereen die met ons meedoet - van buurtcentrum tot school en van buurman tot sportclub – om zich met een actie aan te melden op de ‘Nederland Schoon kaart’. Het maakt niet uit of het een kleine, grote, eenmalige of regelmatige acties is. Denk aan acties zoals de Landelijke Opschoondag of de World Clean-up Day, maar ook aan individuele opruimacties. Als we de kaart goed vullen stimuleren we anderen om ook met ons mee te doen!

Accordion item is ingeklapt

De gemeente heeft een vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer. Het vrijwilligerswerk moet in enig organisatorisch verband worden verricht. Dat betekent dat je je als zwerfafvalvrijwilliger bij ons moet aanmelden, zodat we weten dat je dit vrijwilligerswerk doet. 

Meld je aan via: duurzaamheid@nederbetuwe.nl

Lees hier meer informatie over de vrijwilligersverzekering.