Hulp in tijden van corona

Vragen als u in de problemen komt omdat uw hulpverlener niet kan komen? Behoefte aan een luisterend oor? Vrijwillige hulp nodig of hulp aanbieden?

Accordion item is ingeklapt

Hulp nodig van een beroepskracht? Vragen, zorgen of ideeën over welzijn, wonen, werk, zorg, opvoeden en opgroeien? Of voor vragen als u in de problemen komt omdat uw hulpverlener niet kan komen?

Neder-Betuwe Kernpunten: 0488-44 99 92 (nu alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00-12:00 uur)

Kijk voor meer informatie op www.kernpuntnederbetuwe.nl.

Accordion item is ingeklapt

Of bel voor een luisterend oor een van de volgende nummers:

  • Luister- en hulplijn van het Rode Kruis: Een luisterend oor, advies, informatie over bescherming tegen het coronavirus of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met: Rode Kruis Hulplijn - t. 070-4455 888, maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 09:00-21:00 uur / op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur
  • De Luisterlijn tel 0900 0767 (7 dagen per week 24 uur per dag)
  • ANBO: 0348 46 66 66 (7 dagen per week van 0900-21.00u. ook voor niet leden
  • KBO-PCOB: tel 030 3400600. (maandag tot en met vrijdag van 09-17u)

Accordion item is ingeklapt

Vrijwillige hulp nodig uit je eigen buurt of dorp? Hulp aanbieden? Welzijn Rivierstroom kan u op weg helpen bij dit soort vragen. Kijk op de website www.welzijnrivierstroom.nl. U kunt daar informatie vinden maar ook een formulier invullen voor een hulpvraag of je aanmelden om te helpen. U mag ook bellen naar nummer 0344- 602337.

We kijken samen wat we voor u en voor jou kunnen doen.

Welzijn Rivierstroom vraagt aan haar vrijwilligers altijd om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook u wilt voorkomen dat kwetsbare en afhankelijke mensen misbruikt of uitgebuit worden. Daarom vragen we ook nu, in verband met bepaalde hulpvragen, om zo’n verklaring. Wij zorgen ervoor dat u deze VOG op een eenvoudige manier online kunt aanvragen en ook dat u daar niets voor hoeft te betalen.

Accordion item is ingeklapt

Hallo jongeren, ook voor jou en jullie is het een rare tijd. Je zit thuis, mag niet naar school, niet naar de sportclub en je vrienden mag je maar beperkt ontmoeten. Misschien verveel je jezelf en is het thuis niet altijd even fijn of voel je jezelf angstig door de hele situatie.

Ook nu staan de jongerenwerkers van Mozaïek voor je klaar voor een praatje maar ook voor vragen. Over corona en natuurlijk ook allerlei andere vragen. Of voor advies en ideeën.

Om je door deze periode te helpen zijn de jongerenwerkers druk bezig om online activiteiten te organiseren. Ze maken verschillende vlogs over onder andere huiswerk, financiën, handen wassen, ramadan en werk.

Heb je zelf een idee? Deel dat. De telefoonnummers van de Jongerenwerkers zijn te vinden op www.mozaiekwelzijn.nl – Mozaiek – medewerkers. Je kunt ze bellen of appen. Volg Mozaïek op socials @MozaiekWelzijn. Kijk ook op www.mozaiekwelzijn.nl/coronahulp.

Accordion item is ingeklapt

Kijk op de website www.mantelzorg.nl voor informatie en meest gestelde vragen & antwoorden. Zit de informatie die je zoekt er niet bij of wil je meer weten? Neem dan contact op met de Mantelzorglijn 030 – 7606055.

De lijst met veel gestelde vragen & antwoorden wordt steeds uitgebreid als er nieuwe vragen komen. Ook is het mogelijk dat de antwoorden aangepast worden aan nieuwe inzichten. Check dus regelmatig de site of bel deze Mantelzorglijn.