Trouwen in tijden van corona

Eén van de mooie dagen uit je leven: elkaar je ja-woord geven. Een prachtmoment en vaak omgeven met heel veel ceremonie. Maar door de coronamaatregelen ziet deze dag er mogelijk anders uit.

Indien jullie (bruidsparen) ervoor kiezen om jullie huwelijk te verzetten of te annuleren, willen jullie dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven via de mail naar burgerzaken@nederbetuwe.nl.

Accordion item is ingeklapt

Vanaf 5 juni kan er weer getrouwd worden of kan er een geregistreerd partnerschap worden aangegaan in een vaste locatie van de gemeente voor een gezelschap van 50 personen, exclusief het personeel. Ook een buitenceremonie is weer mogelijk voor een gezelschap van 50 personen. Voor het aantal personen tellen kinderen ook mee. Na de plechtigheid gelden de regels van de horeca van dat moment.

Accordion item is ingeklapt

Gemeente Neder-Betuwe neemt tijdelijk maatregelen als aanvulling op het landelijke maatregelenpakket.

Accordion item is ingeklapt

Het is natuurlijk ook mogelijk om in de trouwzaal van het gemeentehuis in Opheusden te trouwen.

Sinds 25 september 2021 zijn er in verband met Covid-19 geen beperkende maatregelen meer.

Uiteraard volgen we weer de landelijke coronamaatregelen als op het moment van de huwelijksvoltrekking daarvan sprake zou zijn; zo nodig aangevuld met lokale afspraken.

Accordion item is ingeklapt

Burgemeester en wethouders hebben op 31 maart 2020 richtlijnen vastgesteld voor het al dan niet heffen van leges voor de (voorgenomen) huwelijken in de periode dat de kabinetsmaatregelen gelden.

Accordion item is ingeklapt

Het heeft onze sterke voorkeur dat u deze stelt via e-mail burgerzaken@nederbetuwe.nl.