Trouwen in tijden van corona

Eén van de mooie dagen uit je leven: elkaar je ja-woord geven. Een prachtmoment en vaak omgeven met heel veel ceremonie. Maar door de coronamaatregelen ziet deze dag er mogelijk anders uit.

Indien jullie (bruidsparen) ervoor kiezen om jullie huwelijk te verzetten of te annuleren, willen jullie dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven via de mail naar burgerzaken@nederbetuwe.nl.

Accordion item is ingeklapt

Vanaf 5 juni kan er weer getrouwd worden of kan er een geregistreerd partnerschap worden aangegaan in een vaste locatie van de gemeente voor een gezelschap van 50 personen, exclusief het personeel. Ook een buitenceremonie is weer mogelijk voor een gezelschap van 50 personen. Voor het aantal personen tellen kinderen ook mee. Na de plechtigheid gelden de regels van de horeca van dat moment.

Accordion item is ingeklapt

Gemeente Neder-Betuwe neemt tijdelijk maatregelen als aanvulling op het landelijke maatregelenpakket.

Accordion item is ingeklapt

Het is natuurlijk ook mogelijk om in de trouwzaal van het gemeentehuis in Opheusden te trouwen, we volgen daarin de landelijke coronamaatregelen, met daaruit als gevolg op dit moment de onderstaande maatregelen:

  • Door de huidige coronamaatregelen is er in de trouwzaal, na opmeten en anders inrichten, plaats voor maximaal 30 personen;
  • Voor alle kinderen geldt: zij tellen mee met het maximaal toegestane aantal personen;
  • Alle aanwezigen nemen de verplichte afstand van 1,5 meter in acht;
  • Bij het betreden en verlaten van het gemeentehuis is een mondkapje verplicht.

Accordion item is ingeklapt

Burgemeester en wethouders hebben op 31 maart 2020 richtlijnen vastgesteld voor het al dan niet heffen van leges voor de (voorgenomen) huwelijken in de periode dat de kabinetsmaatregelen gelden.

Accordion item is ingeklapt

Het heeft onze sterke voorkeur dat u deze stelt via e-mail burgerzaken@nederbetuwe.nl.