Informatie over corona van diverse (overheids)organisaties

Accordion item is ingeklapt

Kijk op de website www.Rijksoverheid/corona.nl. Daar staan heel veel antwoorden. Deze worden elke dag aangevuld.

Wilt u informatie over reizen? Kijk op de website Nederland wereldwijd van de Rijksoverheid.

Accordion item is ingeklapt

Als u uw antwoord daar niet vindt, kijk dan op de overzichten met veel gestelde vragen op de website van het RIVM.

Accordion item is ingeklapt

Bel het landelijk informatienummer over het coronavirus: 0800-1351 of bel met GGD Gelderland-Zuid 088-1447272.

Accordion item is ingeklapt

De Kernpunten in Ochten, Kesteren, Dodewaard en Opheusden zijn gesloten in verband met de nieuwe maatregelen die het kabinet nam in verband met het coronavirus. Deze sluiting duurt tot nader bericht.

Het telefoonteam van de Kernpunten is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur (dus alléén telefonisch): 0488-449992.

U kunt ook een e-mail sturen:

Accordion item is ingeklapt

Welzijn Rivierstroom blijft voor u klaarstaan, ook in tijden van corona. Niet op de manier zoals u van ons gewend was. Want ook wij moeten ons houden aan de landelijke regels. Dat betekent dat alle activiteiten die fysieke nabijheid vragen zijn stopgezet.

Wij werken hard aan een helder overzicht van het lokale, regionale en landelijke hulpaanbod. Dat kunnen telefoonnummers zijn, waar u informatie kunt krijgen of zomaar een praatje kunt maken. Maar dat kan ook een concreet aanbod zijn voor vrijwilligers, die uw boodschappen kunnen doen. Waar nodig bemiddelen wij tussen vraag en aanbod. Het eerste overzicht is nu al te vinden op de website van Welzijn Rivierstroom: www.welzijnrivierstroom.nl. De lijst wordt de komende tijd - waar mogelijk - steeds aangevuld.

U kunt ook bellen met Welzijn Rivierstroom met uw vraag om informatie of hulp: 0344 – 60 23 37 (elke werkdag tussen 09:00 en 14:00 uur). Buiten die tijden kunt u een bericht inspreken. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Accordion item is ingeklapt

De telefoonnummers van de jongerenwerkers zijn te vinden op www.mozaiekwelzijn.nl – Mozaiek – medewerkers. Je kunt ze bellen of appen. Volg Mozaïek op socials @MozaiekWelzijn. Of kijk op www.mozaiekwelzijn.nl/coronahulp.

Accordion item is ingeklapt

Wat kun je doen als het thuis niet goed gaat? Wat kun je doen als je je zorgen maakt over iemand? Bel Veilig Thuis: tel. 0800-2000 (gratis).

Je krijgt als je belt een medewerker van Veilig Thuis aan de lijn, die luistert naar je verhaal. Deze medewerker zet samen met jou alles op een rij, beantwoordt vragen en geeft advies. Ook kijkt hij of zij samen met jou welke hulp er nodig is. Als je wilt, kun je anoniem blijven.

Accordion item is ingeklapt

De Kindertelefoon, ook voor alles wat je bezighoudt in deze coronatijd! Bel gratis met een vrijwilliger: 0800-0432. Of kijk op de website: www.kindertelefoon.nl.