Corona en (algemene) gezondheid - instellingen en organisaties

Op deze pagina treft u een overzicht aan van organisaties en plekken waar u actuele informatie kunt vinden en terecht kunt in specifieke situaties rondom corona.

 • Gemeente Neder-Betuwe – Allerlei informatie over corona is te vinden op onze website via de link Corona informatie
 • Rijksoverheid - Veel vragen en antwoorden zijn te vinden op www.rijksoverheid.nl of bel naar het publieksinformatienummer 0800-1351 (tussen 08.00 en 20.00 uur).
 • Welzijn Rivierstroom - Bel met uw vraag of voor ondersteuning naar telefoonnummer 0344-602337 of kijk op www.welzijnrivierstroom.nl.
 • Uitleg in eenvoudige taal over het corona-virus en de maatregelen vindt u op www.steffie.corona.nl en www.pharos.nl.
 • Mikado Helpdesk – voor als u uit een niet-Nederlandse cultuur komt en vragen heeft over zorg. Kijk op www.mikadohelpdesk.nl, e-mail: vraag@mikadohelpdesk.nl of bel naar 0800-8855008.
 • Coronatest - Heeft u klachten die passen bij het coronavirus? Maak een afspraak voor een coronatest. Dat kan online via www.coronatest.nl of via t. 0800-1202. Houd uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand (staat op paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs). U hoeft niet te betalen voor de test.
 • Covid-19-vaccin – kijk op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord.
 • Planning Covid-19 vaccinatie: Wanneer u aan de beurt bent voor een corona vaccinatie wordt landelijk bepaald. Meer informatie hierover staat op www.coronavaccinatie.nl. U ontvangt vanzelf een uitnodiging.
 • Thuisquarantaine – Kijk voor informatie in de quarantainegids als nodig blijkt te zijn dat u in (thuis)quarantaine gaat: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/thuisquarantaine.
 • Samen is leuker – Heeft u een idee, een actie of energie om iets te doen tegen eenzaamheid? Stuur dan een e-mail naar het lokale samenwerkingsverband Samen is leuker, waarmee we ons inzetten om met elkaar eenzaamheid in Neder-Betuwe te verminderen. E-mail: samenisleuker@nederbetuwe.nl.
 • Jongerenwerkers van Mozaïek - Kijk voor telefoonnummers van de Jongerenwerkers op www.mozaiekwelzijn.nl. Je kunt ze bellen of appen voor een praatje of voor advies. Volg Mozaïek op socials@MozaiekWelzijn of kijk op www.mozaiekwelzijn.nl/coronahulp.
 • Kindertelefoon – Als je misschien even een praatje wilt maken. Of als je bang bent of verdrietig of als er iets anders is. Bel gratis naar telefoonnummer 0800-0432. Je kunt ook chatten met iemand tussen 11.00 en 21.00 uur via www.kindertelefoon.nl.
 • Burenirritaties? We zijn allemaal meer thuis. Loopt u tegen problemen aan met de buren en lukt het niet om problemen onderling op te lossen? Neem contact op met Buurtbemiddeling ElkWelzijn: www.elkwelzijn.nl/buurtbemiddeling, e. buurtbemiddeling@elkwelzjin.nl of bel naar 0345-515227.
 • Veilig thuis - Gaat het thuis niet goed? Of zijn er zorgen over iemand? Bel gratis Veilig Thuis: 0800-2000.
 • GGD-Gelderland-Zuid – Voor de actuele stand van zaken in regio Gelderland-Zuid: www.ggdgelderlandzuid.nl. Als u uw antwoord daar niet vindt, kijk dan op de overzichten met veel gestelde vragen op de website van het RIVM: www.rivm.nl of bel het landelijke corona-informatienummer: 0800-1351 of bel met onze GGD 088-1447272.
 • Informatie over reizen? Voor advies over reizen kijk op de website van de Rijksoverheid: www.nederlandwereldwijd.nl.
 • Luister- en hulplijnen
  • Rode Kruis - tel. 070-4455888
  • Luisterlijn – tel. 088-0767000
 • Voor senioren
  • ANBO - tel. 0348-466666 / 7 dagen per week van 09.00-21.00 uur / ook voor niet-leden
  • KBO-PCOB - tel. 030-3400600 / maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur

Accordion item is ingeklapt

Het coronavirus heeft een grote invloed op ons dagelijks leven. Als je besmet bent natuurlijk helemaal. Maar óók als je niet besmet bent. Met verschillende maatregelen proberen we er met z’n allen voor te zorgen dat zoveel mogelijk Nederlanders gezond blijven. Maar gezond blijven is meer dan niet ziek worden.

Accordion item is ingeklapt

Daar word je door ons, de GGD, bij geholpen. Ondanks dat er nu veel dingen zijn die je niet kunt doen, zijn er nog heel veel dingen die je wél kunt doen. Op deze pagina vind je daarvoor de komende tijd tips, inspiratie en uitdagingen. Iedere dag wordt deze pagina verder aangevuld.

Voor meer informatie over positief gezond blijven, kijkt u ook op de website van Anders Gezond.

Accordion item is ingeklapt

Het coronavirus COVID-19 leidt tot vragen over de gevolgen voor allerlei vormen van zorg. Lees hier een aantal veelgestelde vragen en antwoorden voor de verschillende zorgsectoren.

Accordion item is ingeklapt

De maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan beïnvloeden iedereen. De beperkingen in het contact, het sluiten van sportclubs, horeca en culturele instellingen, en het thuiswerken maken dat de dagen nog steeds anders zijn dan normaal. Sommige mensen worden ziek, of overlijden. De druk op de professionals in verpleeghuizen, zorginstellingen en ziekenhuizen is hoog. Emotioneel en mentaal vraagt de uitbraak van het nieuwe coronavirus dus ook wat van ons allemaal. Als je op zoek bent naar hulp of informatie hoe je met de emotionele belasting om kunt gaan, dan is het niet altijd duidelijk bij wie of waar je terecht kunt. Daarom voorziet ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum Nationaal Psychotrauma Centrum in samenwerking met het RIVM één loket gericht op het bevorderen van de mentale gezondheid: het Informatie- en Verwijscentrum COVID-19