Verklaring Hubert Bruls, voorzitter Veiligheidsregio Gelderland-Zuid 

naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die het Kabinet op zondag 15 maart bekend maakte.

Hubert Bruls:  "Ik ben tevreden over de aanvullende maatregelen die vandaag bekend zijn geworden. Een infectieziekte als deze vraagt om robuuste en duidelijke maatregelen. Die voor het hele land gelden en niet alleen voor een deel ervan. Tussen Den Bosch en Nijmegen is het tenslotte niet zo ver. De maatregelen zullen alleen slagen wanneer iedereen meedoet. Ik doe daarom een dringend beroep op iedereen, jong en oud, om mee te doen. 

Als Veiligheidsregio bereiden wij ons voor om qua opvang diverse zaken te regelen, om waar mogelijk de mensen te ondersteunen. De mogelijkheden hiervoor worden de komende uren en dagen bekeken en steeds verder uitgewerkt. De Veiligheidsregio’s trekken samen op met het kabinet. Daarom brengen we de uitvoeringsvraagstukken die deze besluiten met zich meebrengen gezamenlijk in kaart en proberen we ze van een antwoord te voorzien. Denk hierbij aan afhaalfuncties van horeca. We gaan vanavond de nieuwe besluiten communiceren met de horeca en hen van informatie voorzien. Vanaf morgen wordt er gecontroleerd en gehandhaafd.

Ik roep iedereen op ook naar elkaar om te kijken en elkaar bij te springen waar nodig. De laatste dagen hebben we hiervan al diverse mooie initiatieven vanuit de samenleving gezien. We zullen elkaar allemaal hard nodig hebben om gezamenlijk door de komende periode heen te komen."