Aangepaste Noodverordening per 1 april Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

deze geldt ook voor Neder-Betuwe

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, stelde in het gebied van Veiligheidsregio Gelderland Zuid de aangepaste Noodverordening COVD-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid vast. Het is een actualisatie van de Noodverordening van 26 maart* die met ingang van diezelfde datum is ingetrokken.

Verder heeft de aangepaste noodverordening geleid tot een aanwijzingsbesluit Toezichthouders Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Wat is aangepast?

Vakantieparken en campings in Gelderland Zuid mogen open blijven. Alle gemeenschappelijke ruimtes moeten wel worden gesloten.  Deze regel geldt voor alle vakantieparken en campings in de regio, tenzij een vakantiepark of camping nadrukkelijk door de voorzitter van de veiligheidsregio wordt aangewezen als een verboden gebied.

Wat betekent dat?

Alleen recreatieobjecten met eigen sanitaire voorzieningen zijn toegestaan als de eigenaren en huurders de algemene voorschriften m.b.t. groepsvorming en 1,5 meter afstand opvolgen.  Dat zijn bijvoorbeeld vakantiehuisjes, stacaravans of campers.  Kampeerders kunnen geen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen op het park of de camping.

* Eerdere noodverordeningen die zijn ingetrokken:
 

Noodverordening 26 maart 2020  -  ingetrokken

Noodverordening 16 maart 2020  -  ingetrokken

Noodverordening 14 maart 2020  -  ingetrokken