Inwoners kunnen groenafval uit de tuin vanaf 3 april ook naar Opheusden brengen

Vanaf vrijdag 3 april kunnen inwoners van Rivierenland hun groenafval uit de tuin ook gratis wegbrengen naar Kegelaar, Dodewaardsestraat 2 in Opheusden. Avri heeft bij Kegelaar een extra inleverpunt voor groenafval geopend om de drukke milieustraat in Tiel te ontlasten.

Het nieuwe inleverpunt is op werkdagen geopend van 7.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur.

Maximaal 2 m3 particulier groenafval uit de tuin

Het nieuwe inleverpunt is vooral interessant voor inwoners van Neder-Betuwe, Tiel en Buren die de wachttijden bij de milieustraat in Tiel willen vermijden. Het gratis inleveren van maximaal 2 m3 groenafval uit de tuin is mogelijk voor inwoners die komen met een personenauto (eventueel met aanhanger).

Extra service

De milieustraat in Tiel is de best bezochte milieustraat van Avri. Omdat de ruimte er beperkt is, leidt dat soms tot langere wachttijden. Zeker nu tijdens de coronacrisis inwoners de vrijgekomen tijd lijken te besteden aan opruimen en tuinieren. Daarom is er een beperking ingesteld van maximaal 15 auto’s tegelijk op de Avri-milieustraten. Omdat het toch druk blijft op de milieustraat in Tiel, opent Avri nu als extra service een zesde inleverpunt; speciaal voor groenafval uit de tuin. Aan de Dodewaardsestraat 2 in Opheusden.

Logo Avri

Hebt u de Avri-app al op uw telefoon? Heel handig!

Met de Avri-app:

  • hebt u altijd uw afvalkalender bij de hand
  • krijgt u vooraf een seintje en vergeet u nooit meer afval buiten te zetten
  • kunt u zien waar de brengcontainers zijn voor papier, glas en textiel
  • kunt u iets melden over afval of de openbare ruimte (geldt voor inwoners Neder-Betuwe, Buren en Tiel)

De app is beschikbaar voor Android en Apple en is gratis te downloaden. Zoek hiervoor op 'Avri' in de app-store op uw smartphone of tablet óf scan onderstaande QR-code.

Als u een seintje via uw smartphone of tablet wilt krijgen als het tijd is om uw afval aan de straat te zetten, kunt u dit instellen. Stap 1: Open de app en druk op instellingen. Stap 2: Druk op notificaties. Stap 3: Pas de instellingen naar uw wensen aan. Stap 4: Druk op opslaan.

U kunt er ook voor kiezen om alle data over te nemen in de agenda op uw smartphone of tablet. Stap 1: Open de app en druk op kalender. Stap 2: Druk op opnemen in agenda. Stap 3: Pas de instellingen naar uw wensen aan. Stap 4: Druk op opslaan.