Trouwen in tijden van corona

Aanpassingen en vastgestelde richtlijnen college

Eén van de mooie dagen uit je leven: elkaar je ja-woord geven. Een prachtmoment en vaak omgeven met heel veel ceremonie. Maar door de coronamaatregelen ziet deze dag er mogelijk anders uit.

Indien jullie (bruidsparen) ervoor kiezen om jullie huwelijk te verzetten of te annuleren, willen jullie dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven via de mail naar burgerzaken@nederbetuwe.nl.

Trouwen op de vaste trouwlocaties

Er geldt geen maximum aantal bezoekers meer voor huwelijksvoltrekkingen, feesten en recepties. Gasten op een bruiloft moeten altijd 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. En zij hebben een vaste zitplek.

Lees op de website van Rijksoverheid meer over bruiloften en corona.

Gemeentelijke maatregelen

Gemeente Neder-Betuwe neemt tijdelijk maatregelen als aanvulling op het landelijke maatregelenpakket.

Regels voor het voltrekken van een huwelijk in het gemeentehuis

Het is natuurlijk ook mogelijk om in de trouwzaal van het gemeentehuis in Opheusden te trouwen, we volgen daarin de landelijke coronamaatregelen, met daaruit als gevolg op dit moment de onderstaande maatregelen:

• Door de huidige coronamaatregelen is er in de trouwzaal, na opmeten en anders inrichten, plaats voor maximaal 50 personen;
  • Voor alle kinderen geldt: zij tellen mee met het maximaal toegestane aantal personen;
  • Alle aanwezigen nemen de verplichte afstand van 1,5 meter in acht;

Gasten moeten thuisblijven bij klachten

Heeft u klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten, verhoging of koorts? Blijf dan thuis. Heeft u huisgenoten met koorts, benauwdheid of beide? Dan moet u ook thuis blijven. Dit geldt voor alle aanwezigen.

Leges huwelijken

Burgemeester en wethouders hebben op 31 maart 2020 richtlijnen vastgesteld voor het al dan niet heffen van leges voor de (voorgenomen) huwelijken in de periode dat de kabinetsmaatregelen gelden.

Verder nog vragen?

Het heeft onze sterke voorkeur dat u deze stelt via e-mail burgerzaken@nederbetuwe.nl .