Trots - column van burgemeester Jan Kottelenberg

Onze kinderen hebben ernaar uit gekeken: weer naar school.

Je vrienden, vriendinnen en klasgenoten weer écht ontmoeten. Samen in de klas. Met de juf of meester die je toch wel miste ook al zag je die op het scherm. Toch denk ik dat die eerste tocht naar school sinds weken niet zo simpel was: met al die sneeuw om je heen. Juist nu.

De leerkrachten waren, zo heb ik begrepen, ook blij hun kinderen weer te ontmoeten. Iedereen weer fijn in de buurt. Persoonlijk les geven is toch het mooist. Graag wil ik mijn waardering uitspreken voor de inzet en de passie van onze juffen en meesters.

Voor onze thuiswerkende ouders was de maandagmorgen vast en zeker een vreemde ervaring. Een einde aan de hectiek van wekenlang werken en (bij-)les geven. De onmogelijke keuzes waarvoor je dan soms stond. Respect voor al jullie inzet.

Het is goed dat het werk weer de aandacht kan krijgen die het verdient. Wel wil ik u vragen vooral thuis te blijven werken als het enigszins kan. Laat het uw bijdrage zijn aan het voorkomen dat de scholen weer dicht moeten.

Wij, in Neder-Betuwe, wij zijn trots! Trots op onze kinderen, onze juffen en meesters en op onze thuiswerkende ouders. Dat hebben jullie toch allemaal maar mooi weer gedaan!

Jullie trotse burgemeester,
Jan Kottelenberg