Schrijf eens een naam - Blog burgemeester Jan Kottelenberg

Overal roepen wij elkaar steeds op om in deze coronatijd te denken aan mensen die eenzaam zijn. Ik herhaal die oproep ook nu graag.

Want er zijn veel mensen die uitkijken naar een teken van medeleven. Een teken dat aan hen gedacht wordt. Een teken dat hun naam wordt genoemd. Ik zie veel creativiteit van jong tot oud om voor hen activiteiten te bedenken. Dat is hartverwarmend.

Oude gewoonten krijgen ook weer een opleving, want wat dacht u van de kerstkaart? Een kerstkaart is zoveel intiemer dan een digitale groet. In deze tijd is de postbode een welkome gast. Verras de mensen die u of jij gewoonlijk zou ontmoeten met Kerst eens met een handgeschreven kaart. Schrijf de naam van uw medemens, van uw of jouw vriend of vriendin.

En in een krant las ik dat in het Italiaanse Triëst iemand het voortouw heeft genomen om ouderen en alleenstaanden voor te lezen via de telefoon. Het initiatief heeft veel reacties opgeroepen. Veel mensen willen meedoen. Waarom leest u met Kerst niet voor aan iemand die u anders had uitgenodigd?

Jan Kottelenberg,
uw burgemeester