Jongelui, wees het virus te slim af! - Blog burgemeester Jan Kottelenberg

Er kan weer wat meer want de coronamaatregelen zijn door het kabinet verder versoepeld. En nóg meer lucht lijkt op komst. Je kent mij vast wel als iemand die graag naar de zonnige kant kijkt. Die net als jullie de versoepelingen fantastisch vindt.

Weet je, ik hoop ook nog eens een blog te kunnen schrijven zonder te waarschuwen en zonder de oproep dat we ons tóch nog steeds aan de regels moeten houden. Mijn laatste column in coronatijd zal zo zijn. Maar nu nog even niet.

Want ik deel vandaag mijn zorgen met jullie en óver jullie. Steeds vaker hoor ik dat jongeren besmet zijn. Dat er weer eens een hele groep corona heeft doordat ze onbezorgd bij elkaar waren. Ik hoor van jongeren die met de ambulance naar het ziekenhuis moesten omdat ze een ernstige vorm van corona hebben. Er zijn jongeren die nog steeds klachten hebben ná de ziekte.

Ik wil jullie, maar ook de twintigers en dertigers, oproepen voorzichtig te zijn. Ik gun jullie zó graag een zomer zonder regels op het gebied van corona. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat je buiten het bereik van het virus blijft. Wees het virus te slim af! Ga voor je eigen belang: een corona-vrije zomer.

Jan Kottelenberg,
Jullie burgemeester