In de startblokken - blog burgemeester Jan Kottelenberg

Als burgemeester weet ik vaak lang tevoren over activiteiten die inwoners en verenigingen in onze gemeente willen gaan organiseren.

Zo sprak ik deze week met inwoners die samen met ons een tentoonstelling over ‘70 jaar Molukkers in Nederland’ naar de gemeente willen halen. Een mooi plan dat ik van harte ondersteun. Maar we doen het nadat de beperkende maatregelen voorbij zijn.

Dinsdagavond sprak ik met de vertegenwoordigers van onze Oranjeverenigingen en de Comités 4&5 mei. Ook daar heel veel goede ideeën, maar in goed overleg houden we het dit jaar sober. En waar normaal in deze tijd van het jaar in heel Nederland Bach koning is, is het nu stil.

Ik realiseer mij dat er veel activiteiten op de waakvlam staan. Verenigingen, koren, sportclubs, in het afgelopen jaar hebben ze weinig of niets kunnen doen. Zeker tijdens de lange winteravonden zullen de leden het hebben gemist. En nu, nu het weer langer licht is, zou je erop uit willen. Het mailverkeer is vast en zeker enorm geweest, met alweer een melding dat in verband met verlenging van de maatregelen de activiteiten nog niet kunnen worden hervat.

Let u vooral op de woorden 'nog niet'. Deze zomer - als de meeste beperkende maatregelen zijn opgeheven, vaccins zijn gezet en snel-testen royaal voor handen zijn – dan zullen we de bekende creativiteit aan activiteiten zien. We zullen ons hart kunnen ophalen aan onder andere sportwedstrijden, muziek, tentoonstellingen en jaar- en rommelmarkten.

Zo’n zomer lijkt nog ver weg, maar voor we het weten ontmoeten we elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat vele organisaties, clubs en verenigingen in Neder-Betuwe in de startblokken staan. Ik kijk er naar uit.

Jan Kottelenberg,
uw burgemeester