Burgemeester Jan Kottelenberg: Jongelui: Houd Anderhalve Meter Afstand!

Bericht van burgemeester Kottelenberg aan jongeren

Houd Anderhalve Meter Afstand

Pentekening over 'Houd anderhalve meter afstand' i.v.m. corona

Beste jongelui,

Help jij mee in de strijd tegen de besmetting van het coronavirus? Ingewikkeld is dat niet. Ik kan het met vier simpele woorden uitleggen: Houd Anderhalve Meter Afstand!

Toch nog wat extra tekst omdat ik merk dat veel jonge mensen doen alsof er niks aan de hand is; geen besmetting, geen ziekte en het lijkt soms op 'wat houd je tegen?' Nou dit: mensen die gevaar lopen als jij een loopje neemt met die anderhalve meter.

Het coronavirus is erg gevaarlijk. Vooral voor ouderen en zieken, maar ook jonge mensen lopen risico om deze ziekte te krijgen. De baas van de Wereldgezondheidsorganisatie zei: “Jonge mensen moeten niet denken dat zij onoverwinnelijk zijn.” Hij zei ook: “En al word je niet ziek, de keuzes die jij maakt over waar je heen gaat, zijn keuzes tussen leven en dood voor iemand anders.”

De boodschap is helder. Zoek zo min mogelijk anderen op. Gelukkig kan je via sociale media prima met elkaar communiceren. Ben je toch bij anderen in de buurt: Houd Anderhalve Meter Afstand!

Help mee in de strijd tegen corona. Voor jezelf, voor een opa of oma die nu even geen bezoek krijgt, voor iemand die minder gezond is, voor jezelf. Help mee, net als al die helden in de zorg die met man en macht en dag en nacht mensen verzorgen en al die andere mensen die ervoor zorgen dat ons land blijft draaien. Ik reken op jullie. Met anderhalve meter afstand. Want er staan mensenlevens op het spel!

Burgemeester Jan Kottelenberg

Pentekening over 'Houd anderhalve meter afstand'