Een goed gevoel - column burgemeester Kottelenberg

Toen ik woensdagnacht naar huis reed was ik een dankbaar mens. 83,1% van de Neder-Betuwse kiezers had een stem uitgebracht. Een mooi opkomstcijfer. Ook het verloop was aangenaam.

Met zo’n hoge opkomst was het onvermijdelijk druk, zeker op de woensdag. Maar de mensen stonden rustig op gepaste afstand in de rij. Je zag en hoorde de signalen: hou afstand, je mondkapje zit scheef, zijn de handen ontsmet?, de pijl wijst toch echt naar rechts en waar zijn de handschoenen?

Door vele collega's is hard gewerkt om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Zonder de vele vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn geweest. En… de inwoners van Neder-Betuwe waren het beste publiek dat je je kan wensen. Bewaar het rode stempotlood goed. Het symbool dat jullie er ook bij waren bij deze verkiezingen die door alle extra maatregelen zeer bijzonder waren.

Burgemeester stemt

Zaterdagochtend werd ik wakker en wist: om 4.49 uur is de lente begonnen. Het is merkbaar, de natuur ontwaakt uit de winterslaap. De vogels zijn druk en krokussen en tulpen steken hun hoofd uit de grond. Het is nog fris in de ochtend maar de zon geeft het lentegevoel, de opmaat naar de zomer. Naar buiten! Jullie zien het, de boer in mij gaat nooit verloren.

Ik hoop dat jullie er ook van mogen genieten. Het zijn kleine dingen maar vol betekenis. En ja, geniet ervan maar houd u wel aan de regels. Deze keer som ik ze eens een keer niet op, jullie weten het!

Jan Kottelenberg,
burgemeester