Een belangrijke vraag - blog burgemeester Jan Kottelenberg

Afgelopen zaterdag 5 juni 2021 zijn nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen ingegaan. Het aantal vaccinaties is de tien miljoen gepasseerd. Soms kan ik nauwelijks geloven dat het zo goed gaat. Je zou jezelf even in de arm willen knijpen.

Betekent dit ook dat ik als burgemeester van Neder-Betuwe een zorgeloze tijd tegemoet ga? Helaas niet. Als ik binnen onze gemeente kijk naar het aantal mensen dat zich laat vaccineren, dan lijkt dit achter te blijven bij het gemiddelde.

Daarnaast zijn wij een gemeente met een relatief hoog aantal jonge mensen. Onze jongeren moeten de komende weken een belangrijke beslissing nemen. Graag wil ik al diegenen die nog moeten besluiten over al dan niet vaccineren het volgende meegeven.

Ik ga ervanuit dat jullie kiezen voor datgene wat je juist vindt. Kortom, dat je goed nadenkt voordat je je beslissing neemt. En waarbij je natuurlijk hoopt dat je buurman of vriendin hetzelfde kiest als jij. Wat, als je kiest voor niet-vaccineren? Hoop je dan dat de ander je overtuiging deelt en hetzelfde doet als jij? Maar wát als veel mensen jouw mening delen? Hoe komen we dan uit deze crisis? Hoe ziet onze weg uit de pandemie er dan uit? Hadden we dan op 5 juni dezelfde versoepelingen kunnen vieren?

Jan Kottelenberg,
Jullie burgemeester