Doorzetters (blog van burgemeester Jan Kottelenberg)

Onlangs reed ik over de dijk naar Dodewaard. Daar zag ik niet alleen hoogwater maar ook rijen aangemeerde luxe cruiseschepen liggen. Symbolen van welvaart, tot machteloosheid gedoemd.

Cruiseschepen op een rij

In de Hoofdstraat in Kesteren zie ik steeds mensen buiten geduldig wachten op hun plaats in de winkel. Een overbelaste pakjesbezorger doet zijn ronde. En veel winkels, donker, gesloten. Allemaal beelden van de gevolgen van corona; ze zullen ons bij blijven als deze crisis voorbij is.

Veel winkeliers en ondernemers hebben het moeilijk. Gelukkig weten zij met de nodige creativiteit de klanten te bereiken. Waar het kan en mag een stalletje. Een website die digitaal bestellen in Neder-Betuwe mogelijk maakt. Thuis bezorgen. En gelukkig is er sinds vorige week het zogenoemde ‘click & collect’, u bestelt en haalt het af binnen de afgesproken tijd en spelregels waarbij u niet verder dan tot aan de drempel komt. Voor de handel is het weer een stap.

Winkeliers en ondernemers, mijn respect voor jullie inzet en doorzettingsvermogen. Ik hoop van harte dat jullie creativiteit (en het steunpakket) een brug zijn naar weer een bloeiend bedrijf in de nabije toekomst. En inwoners, ú kunt samen het verschil maken! Maak van de nood een deugd door minder te reizen en de inkopen te doen bij de winkel om de hoek. Wij hebben elkaar ook op dit gebied heel erg nodig.

Jan Kottelenberg,
uw burgemeester