Column burgemeester Kottelenberg: Juli

Afgelopen week vergaderde de raad voorlopig voor het laatst. Nog een laatste informatieavond en dan gaat alles in de zomerstand.

Hoewel, de raadsleden ‘volksvertegenwoordigen’ gewoon door zo merk ik. De scholen ploegen door de laatste lesprogramma’s en zwaaien de hoogste klassen uit. Vakantie zit in de lucht en koffers komen tevoorschijn. We zijn eraan toe.

Het afgelopen half jaar was ongekend en duurde – voor mij in elk geval – veel langer dan het aantal weken dat het telde. Aanpassen, improviseren, nieuwe regels ons eigen maken, teleurstellingen verwerken en omgaan met ziekte en andere tegenslag. Maar met elkaar maakten we er het beste van. Hopelijk krijgt u de komende tijd wat meer rust. In de thuisomgeving, ergens anders in Nederland of over de grens.

Ik heb er behoefte aan om aan het begin van deze periode iedereen te bedanken voor de hartverwarmende hulp en steun naar elkaar toe. Steun die hard nodig was, steun die ook nodig blijft om met elkaar het coronavirus onder controle te houden. Soms is dat niet eenvoudig maar blijf volhouden!

Gaat u op pad dan is vanzelfsprekend de vakantie-uitrusting uitgebreid met handgel en mondkapjes en neemt u die regels mee: drukte vermijden, alleen weggaan bij geen koorts en niet-verkouden zijn, anderhalve meter afstand houden, handen vaak en goed wassen. Gaat u de grens over, check dan de voorschriften in dat land.
Geniet van de vrijheid en zorg goed voor elkaar.

Jan Kottelenberg,
Burgemeester

Burgemeester Jan Kottelenberg