Burgemeester Kottelenberg: Jongeren en de toekomst

Vlag en schooltas, ik heb in deze dagen al heel wat van die geslaagde combinaties gezien. Mijn felicitaties voor de taseigenaren, fijn dat je de eindstreep haalde.

Nu even rust of vakantiewerk en dan weer verder. Met een vervolgopleiding, met zoeken naar werk en in deze tijd ook naar uitvinden wat kan en mag binnen die anderhalve-metersamenleving. Dat valt voor niemand mee en ik weet dat dit ook voor jullie jongeren soms heel moeilijk is.

Wat ik ook weet is dat jullie vaak goeie ideeën hebben, nét even anders denken en je vaak niet gehinderd voelt door vaste patronen. Dat komt goed uit, want herinner je je de oproep die onze minister-president deed? Om mee te denken over de toekomst, over de anderhalve-metersamenleving. Jullie jongeren zijn goed in denken buiten de betreden paden en kijken met een frisse blik.

Deze week gaat een filmpje online dat ik pas geleden met Richard, Kees en Aline van Jongerenraad Neder-Betuwe opnam. Zij vragen om goeie ideeën over dit onderwerp naar hen op te sturen: info@jongerenraadnb.nl. Je mag groot denken en je mag denken in het klein en beginnen in eigen dorp. Ik ben benieuwd waar jullie mee komen.

Burgemeester en deel van jongerenraad
Vanaf links: Richard Verwoert, Aline van Ewijk, burgemeester Kottelenberg en Kees Evers

Ouders, buren, familie, vrienden, ik ben me ervan bewust dat jongeren vooral op andere communicatiekanalen zitten dan de gemeentepagina van Neder-Betuwe. Attendeert u hen op deze oproep? Zou fijn zijn. Overigens zetten ook wij diverse sociale-mediakanalen in.

Jan Kottelenberg,
Burgemeester