Burgemeester Kottelenberg: De mooiste

Een van de mooiste versoepelingen die maandag is ingegaan is dat er weer meer bezoek mogelijk is in de verpleeghuizen, als het er veilig is.

Lieve bewoners van deze huizen, wat ben ik daar blij om, dat u de deur weer mag opendoen. Voor veel mensen vielen de maatregelen al niet mee, maar wat was het vooral zwaar voor u en uw familie om niet echt dichtbij elkaar te mogen komen. De sluiting was onvermijdelijk. Nu er weer ruimte is voor bezoek, zult u daar zeker gebruik van maken. Geniet.

Dit goede nieuws pak ik aan om iedereen nog een keer te bedanken voor al die hartverwarmende acties om ouderen en zieken te laten weten dat er veel aan ze is gedacht.
 
En voor ons allen is deze stap vooruit gelijk een goede herinnering: dat we niet moeten verslappen met de maatregelen. Blijven wij alert? Denk goed na over wat we doen. Houd voldoende afstand. Zoek de drukte niet op. Was de handen steeds goed. En natuurlijk alleen de deur uitgaan als we gezond zijn. Laten we er samen voor zorgen dat we niet terug hoeven naar dat aller strengste regime dat voor niemand fijn was maar vooral voor de ouderen en zieken onder ons zo belastend.

Jan Kottelenberg,
burgemeester

Burgemeester Jan Kottelenberg