Burgemeester Jan Kottelenberg: Voorzichtig

Voorzichtigheid is geboden nu er voorzichtig weer iets meer kan. Help mee.

Beste inwoners,

Voorzichtig is er weer wat meer ruimte gekomen voor het openbare leven sinds 11 mei en met vooruitzichten voor verdere versoepeling van regels in de komende weken. ALS HET KAN. Met hoofdletters, want alleen als de situatie rondom het coronavirus onder controle blijft.

De zorgen zijn nog steeds heel groot en daarom wil ik benadrukken, wees alsjeblieft voorzichtig. Er zijn nog steeds zoveel mensen ziek, op de intensive-careafdelingen en thuis. Neder-Betuwe is zwaar getroffen. Vorige week zijn opnieuw twee inwoners overleden en daarmee komt het aantal sterfgevallen op twintig waarbij ik dan niet de inwoners mee tel die, niet-getest, thuis of in een verpleeghuis ook zijn overleden aan deze ziekte. Mijn medeleven gaat uit naar de naasten.

Het geeft ons allemaal die bijzondere verantwoordelijkheid om voorzichtig te zijn en dat kan door de regels in acht te blíjven nemen. Ik herhaal ze nog een keer: vermijd drukte, houd anderhalve meter afstand waar u ook bent, werk zoveel mogelijk thuis en was vaak de handen. Blijf thuis als u verkoudheidsklachten hebt. En blijft u én uw huisgenoten thuis als u last hebt van koorts en benauwdheid.

Voorzichtigheid is geboden nu er voorzichtig weer iets meer kan. Help mee.

Jan Kottelenberg,
Uw burgemeester

Burgemeester Jan Kottelenberg