Burgemeester Jan Kottelenberg: € 390,-- een hap uit je spaarpot

Hou dat geld in je zak door afstand te houden.

Hallo jongelui,

Alleen over straat, behalve met iemand uit je eigen gezin, ga er maar aan staan als je jong bent. Dan wil je afspreken met vrienden en vriendinnen en eropuit gaan. Zeker als je zeeën van tijd hebt nu er geen school is en je lessen achter een scherm moet volgen. Ik begrijp dat best.

En toch moet het, dat afstand houden. We hebben het vorige week gehoord, de maatregelen duren nog langer om het coronavirus te bestrijden. Ik wil je laten weten dat ik begrijp dat het moeilijk is. Natuurlijk heb je daar helemaal niks aan, van wat ik begrijp of vind. Toch hoop ik dat je beseft dat je door afstand te houden en groepen te vermijden jouw steentje bijdraagt dat er zo min mogelijk mensen ziek worden. Zoals misschien je oma of opa, je vader of moeder of anderen uit jouw buurt. Dankjewel alvast.

Elke dag krijg ik een overzicht van uitgedeelde waarschuwingen en boetes. En dan zit er soms een melding bij dat jongeren ieder!  € 390,-- moeten betalen voor overtreding. Neem van mij aan, dat voelt voor mij niet plezierig. Maar het moet als je de regels niet volgt. Hou dat geld in je zak door afstand te houden.

Jan Kottelenberg,
Burgemeester