Burgemeester Kottelenberg: Afstand houden – veel en veel meer dan 1,5 meter

En lees alstublieft ook het artikel ‘Je kunt maar één keer nee zeggen’.

Deze week de oproep om soms nog meer dan 1,5 meter afstand te houden. Want hebt u leegstaande gebouwen? Houd dan mijlenver afstand van mensen die u een fantastisch aanbod doen om die te kunnen huren. Juist in deze crisistijd deinzen criminelen er niet voor terug om misbruik te maken van mensen die het financieel moeilijk hebben. Ga niet in op een aanbieding die te mooi is om waar te zijn want bijna altijd is dat ook zo: té mooi en dus niet waar. Daarachter zitten illegale praktijken die veel ellende kunnen veroorzaken. En lees alstublieft ook het artikel ‘Je kunt maar één keer nee zeggen’.

Aan iedereen die af en toe een ommetje maakt de vraag: wilt u ook alert zijn? Als u iets ziet waarvan u denkt dat dit vreemd is, waarschuw dan de politie of meld het anoniem. Ga er nooit zelf op af.
Houd afstand, mijlenver, van illegale praktijken.

En verder blijft natuurlijk mijn slotregel voor iedereen van goede wil voor onze ‘nieuwe normale’ situatie: houd anderhalve meter afstand, blijf goed je handen wassen, blijf bij verkoudheidsklachten thuis, vermijd drukke plekken en werk zoveel mogelijk thuis.

Jan Kottelenberg,
Burgemeester