Waar vind ik in informatie bij een ramp of crisis?

Als zich een incident zoals een ramp of een zwaar ongeval voordoet, kunt u op verschillende manieren meer informatie krijgen.

NL-Alert

NL-Alert is een aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid door heel Nederland mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Kijk op www.nl-alert.nl of uw mobiel al geschikt is voor het ontvangen van NL-Alerts. Als dit nog niet zo is, stel uw telefoon met de instelhulp dan in op NL-Alert.

Radio Omroep Gelderland

Als de sirene gaat -maar ook bij een noodsituatie als de sirene niet is gegaan- krijgt Radio Omroep Gelderland de rol van officiële noodzender. De frequentie van Omroep Gelderland via de ether is FM 88,9 MHz.

Website

Op www.crisisglz.nl leest u informatie over de calamiteit en vindt u, indien van toepassing, instructies wat u moet doen. Deze website wordt alleen ingezet bij een groot incident, ramp of ongeval.

Twitter

Is er sprake van een calamiteit of crisis in de regio, dan worden pers en publiek via www.crisisglz.nl en de officiële twitteraccount van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid: @CrisisGLZ geïnformeerd en voorgelicht.

Telefoon

Bij een grootschalige calamiteit wordt ook een publieksinformatienummer bekend gemaakt via de website en Radio Omroep Gelderland.

Meer weten over de bestrijding van rampen en crises en wat u zelf moet doen bij een ramp of crisis? Kijk dan op de website van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.