HartslagNu

Als elke seconde telt ... kunnen we dan op jou rekenen?
Meld je aan als burgerhulpverlener!

Plotseling kan uw hulp nodig zijn!

In Nederland krijgt jaarlijkse 1 op de 1.000 inwoners een circulatiestilstand, ook wel een hartstilstand genoemd. Dit betekent ongeveer 15.000 à 16.000 reanimaties per jaar in Nederland, dat zijn 300 slachtoffers per week. Bijna 80% van deze circulatiestilstanden vindt plaats in de thuissituatie van het slachtoffer.

Stichting Hartslag voor Nederland

De stichting Hartslag voor Nederland is een samenwerkingsverband van regionale ambulancediensten ter bevordering en facilitering van burgerhulpverlening aan slachtoffers van een acute circulatiestiltand. Onder het motto ’van elkaar, met elkaar en voor elkaar’ streeft de stichting naar één platform voor heel Nederland waarbij in elke ambulanceregio gelijk wordt gehandeld.

Het alarmeringssysteem dat hiervoor wordt gebruikt heeft de naam HartslagNu en is van de sector Ambulancezorg zelf. Kijk voor meer informatie en aanmelding op de website www.hartslagnu.nl.

U kunt zich ook registreren als als burgerhulpverlener en als beheerder van de AED apparaten: https://hartslagnusystem.nl/registreer/