Centrumplan Kesteren

Centrumplan Kesteren fase 2

In 2018 is in Kesteren Centrumplan fase 1 gerealiseerd vanwege de komst van de nieuwe Plus-supermarkt. In deze fase is voor de supermarkt een parkeerterrein aangelegd, de Hoofdstraat aangepast en is de Stationsstraat opgeknapt.

In 2019 gaan we verder met fase 2 van het plan. In deze fase werken we aan de Hoofdstraat tussen de Torenstraat en de Nedereindsestraat. Het plan voor dit deel van de Hoofstraat hebben we samen met een klankbordgroep, bestaande uit een aantal leden van de winkeliersvereniging en een aantal buurtbewoners, gemaakt.

We passen de rijbaan van de Hoofdstraat aan zoals dat ook in de eerste fase is gebeurd. Daarnaast leggen we nieuwe parkeerplaatsen en plantsoenen aan. In het midden komt een gelijkvloers pleintje. In deze fase gebruiken we dezelfde bestratingsmaterialen, kleuren, lichtmasten en bomen als in fase 1.

We verwachten rond juni 2019 te weten welke aannemer het plan gaat uitvoeren. Daarna maken we een uitvoeringsplanning en kunnen we meer informatie geven over afsluitingen en dergelijke. Uiteraard proberen we alle voorzieningen zo goed mogelijk bereikbaar te houden.

Download hier de tekening van Centrumplan Kesteren fase 2 (PDF, 1.052 kb).