Check bij een verbouwing of je in aanmerking komt voor een flitsvergunning!

Goed nieuws voor mensen die een vergunning willen aanvragen! De Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) en de gemeente Neder-Betuwe kijken naar hoe ze op de Omgevingswet kunnen inspelen en hoe ze hun dienstverlening hierop kunnen aanpassen. Klantvriendelijkheid en eenvoud spelen hierbij een belangrijke rol. Daarom roept de ODR de ‘flitsvergunning’ in het leven.

De ODR start voor de gemeente Neder-Betuwe op 1 september 2020 met de pilot ‘flitsvergunningen’. De termijn voor het beslissen op een aanvraag is normaal gesproken acht weken, maar afhankelijk van de aanvraag kan een vergunning binnen vijf werkdagen al worden verleend.

De flitsvergunning is dus een normale aanvraagprocedure, maar dan versneld! Daarnaast is het ook geen wettelijke procedure, maar een service die de ODR verleent aan de klant. Bij goede ervaringen breidt het uit in heel Rivierenland.

Logo Neder-Betuwe en ODR voor flitsvergunningen

Voor welke bouwwerkzaamheden kun je een flitsvergunning aanvragen?

Dat kan voor:

• Dakkapellen
  • Erfafscheidingen
  • Reclame uitingen (ook reclamezuilen)
  • Kozijnwijzigingen

Klik hiervoor de voorwaarden en welke gegevens je nodig hebt voor een flitsvergunning.

Hoe vraag je een flitsvergunning aan?

Voldoe je aan de voorwaarden, heb je alle gegevens en woon je in Neder-Betuwe? Dan kun je via www.olo.nl een flitsvergunning aanvragen. Vergeet niet om bij de projectomschrijving aan te geven dat het om een flitsvergunning gaat.

Check bij een verbouwing of je in aanmerking komt!

Als je gaat verbouwen is het verstandig om eerst te checken of je in aanmerking komt voor een flitsvergunning. Dit zou namelijk van grote invloed kunnen zijn op je planning en misschien ook wel op je kosten.

Vragen

Wij wensen je veel succes met je aanvraag en mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de afdeling vergunningverlening van de Omgevingsdienst Rivierenland via het algemene telefoonnummer 0344-579314.