Gratis* rijbewijs voor deelnemers Alcohol Verkeer Cursus

*Wie zijn rijbewijs wil halen en deelneemt aan de Alcohol Verkeer Cursus, hoeft geen legeskosten te betalen (€ 41,00) als hij of zij het rijbewijs bij het gemeentehuis aanvraagt. De gemeente Neder-Betuwe vergoedt deze kosten op vertoon van het deelnamecertificaat van de cursus. Op dinsdagavond 13 juli 2021 wordt de eerste cursusavond gehouden. Per keer kunnen maximaal 20 personen deelnemen.

Wat is de Alcohol Verkeer Cursus (AVC)?

De AVC wordt gegeven door de gemeente Neder-Betuwe in samenwerking met IrisZorg en is bedoeld om (jonge, toekomstige) weggebruikers bewust te maken van de gevolgen van het rijden onder invloed. Ook wordt tijdens de cursus aandacht besteed aan de effecten van drugs en het mobiel telefoongebruik (sms’en, appen, etc.) op de rijvaardigheid.
De cursus is een goede aanvulling op de theorie die je volgt voor het behalen van je rijbewijs. De AVC is alleen voor inwoners van de gemeente Neder-Betuwe en is één van de concrete plannen om het alcoholgebruik in het verkeer onder jongeren aan te pakken.

Cursusdata, locatie en opgeven

De AVC wordt gegeven op de volgende dinsdagavonden:

•    13 juli 2021
•    14 september 2021
•    19 oktober 2021
•    23 november 2021

Alle cursussen zijn van 19.00 tot 20.30 uur en worden voorlopig online gegeven. Er zijn maximaal 20 plaatsen per avond. Geef je keuze voor een datum daarom zo snel mogelijk door, zodat je van een plekje bent verzekerd.

Meld je aan voor de crusus bij IrisZorg via preventie@iriszorg.nl en vermeld het volgende:

1. 'AVC Neder Betuwe'
  2. Voorletter(s) en achternaam
  3. Adres en woonplaats
  4. Geboortedatum

Gratis rijbewijs aanvragen

Na afloop van de cursus krijg je een certificaat. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee. Het certificaat is 1 jaar geldig. Bij het aanvragen van je rijbewijs bij de gemeente Neder-Betuwe lever je het certificaat in. Je hoeft dan géén legeskosten te betalen (€ 41,00). Heb je bij je rijbewijsaanvraag geen certificaat ingeleverd? Dan loop je de korting mis, want we betalen géén leges terug.