Proef met speciale bodemlaag in plantsoenen

In maart start Avri een proef met een laag snippers in meerdere plantsoenen in onze gemeente. Deze ‘mulchlaag’ bestaat uit snippers van siergras. Zo’n laag biedt veel voordelen.

Nieuwe planten in onze plantsoenen hebben het de laatste jaren steeds moeilijker. Dat komt door droge voorjaren gevolgd door hete droge zomers. Alleen maar meer water geven is niet genoeg. Om de planten meer kans te geven gaan we iets nieuws proberen: het aanbrengen van een laag fijngehakt siergras - Miscanthus - oftewel een mulchlaag die ervoor zorgt dat de grond minder snel uitdroogt. Onkruid krijgt ook minder kans. Een mulchlaag is niet alleen goed voor de korte termijn, maar zorgt ook op langere termijn voor gezondere beplanting, omdat de structuur van de grond erdoor verbetert.

De volgende plantsoenen krijgen een mulchlaag: in Dodewaard bij Lindenlaan 27 en Acaciastraat 24 (2 vakken) en Houtmanskampweg 2 (1 vak). In Opheusden bij kruising Burgemeester Lodderstraat en Eikenlaan (1 vak).

Proef mulchlaag Avri

Test

Het gaat dit jaar om een test om te zien of een mulchlaag goed werkt en of de kosten niet te hoog worden. Als de test goede resultaten laat zien, komt er vanaf volgend jaar op meer plaatsen een mulchlaag bij nieuwe aanplant en als het kan ook in bestaande plantsoenen. Overigens krijgen ook een aantal plantsoenen in Buren en Tiel zo’n mulchlaag.

Vragen?

U kunt voor vragen over de plannen of de uitvoering van het werk terecht bij Avri via het klantcontactcentrum: e. info@avri.nl, of t. 0345-585353 (op werkdagen van 8.00-17.00 uur).