Hendriks Transport BV uit Ochten gaat naar Agro Business Centre Opheusden

Henk en Marianne Hendriks van Hendriks Transport uit Ochten tekenden onlangs de koopovereenkomst met de gemeente voor een kavel op bedrijventerrein Agro Business Centre in Opheusden.

De volgende stap is de omgevingsvergunning waarna de bouw kan beginnen. Het streven is dat eind 2021 het internationaal transport van dit bedrijf voor bomen en planten vanaf het ABC-terrein gaat plaatsvinden.

Hendriks Transport naar ABC - ondertekening overeenkomst

Mevrouw Hendriks ontvangt bloemen

Bedrijvenpark voor de laanboomteelt

Het is het zesde bedrijf dat zich vestigt op het Agro Business Centre (ABC), het duurzame bedrijvenpark van circa 35 hectare voor ‘groene’ ondernemingen die aan de laanboomteelt zijn gerelateerd. Wethouder Nees van Wolfswinkel die de ontwikkeling van dit terrein in zijn portefeuille heeft: “Mooi dat het ABC steeds meer gezicht krijgt. Ruimte voor bedrijvigheid geeft goede kleur aan Neder-Betuwe.”

Laanboomhuis

Op het ABC is inmiddels ook het Laanboomhuis voor fysieke maar vooral ook virtuele handel opgeleverd, een representatieve ontvangstruimte, een showtuin en een plek voor scholing en innovatie. Zo wordt het hele cluster van boomkwekers en gerelateerde bedrijven en organisaties versterkt.