Hoe herken ik een phishing mail? Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word?

Veilig online in gemeente Neder-Betuwe

We zijn steeds meer actief op internet. Dit biedt kansen. Maar helaas zijn er ook mensen die er misbruik van willen maken.

Criminaliteit via het internet neemt sterk toe en internetcriminelen worden steeds slimmer. Ook in gemeente Neder-Betuwe. Iedereen kan slachtoffer worden. Het wordt steeds lastiger om het in één oogopslag te herkennen: als internetcriminelen jouw persoonlijke gegevens willen misbruiken of geld afhandig willen maken.

Deze week vragen we daarom in onze gemeente extra aandacht voor jouw veiligheid online. Hoe herken ik een phishing mail? Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word? En hoe kan ik me als ondernemer beschermen tegen online criminaliteit? Houd onze online-kanalen in de gaten of kijk op www.veiliginternetten.nl voor meer informatie en tips over online veiligheid.

Poster politie tegen cybercrime