Kraanwater drinken!

‘Kraanwater drinken!’ Onder dat motto is maandagochtend 7 juni bij station Dodewaard-Hemmen de Week voor de Gezonde Jeugd van start gegaan in Neder-Betuwe en Overbetuwe. Met onder meer hervulbare waterflessen en de eerste watertappunten op het schoolplein.

De Week voor de Gezonde Jeugd gebeurt in samenwerking met de JOGG*-regisseur, de buurtsportcoaches, de gezondheidsmakelaar Jeugd, Stichting Jeugd Doen Bewegen Neder-Betuwe en lokale ondernemers.

Water

Herma van Dijkhuizen: “Beginnen bij de bron: water. Het is lekker, goedkoop en het is gezond. Een goed begin in deze week waarin er extra aandacht is voor een toekomst waarin onze jeugd gezond kan opgroeien.” Samen met onder anderen de JOGG-regisseur, buurtsportcoaches en de gezondheidsmakelaar jeugd fietste Van Dijkhuizen de gemeente door om waterflessen op de middelbare scholen te overhandigen. Peuters, kleuters en basisschoolleerlingen kregen zo’n waterfles eerder al. De Beweegbus van de buurtsportcoaches ging mee met de voorraad, uitreiking aan de leerlingen regelen de scholen zelf. Ook de eerste (muur)watertappunten zijn afgeleverd bij een aantal scholen.

Week van de Gezonde Jeugd

Betrokkenheid ondernemers en organisaties

Er is veel betrokkenheid van lokale ondernemers, kinderopvang, scholen en Stichting Jeugd Doen Bewegen Neder-Betuwe. Dat is een belangrijke steun in de rug voor gemeente, JOGG-regisseur en buurtsportcoaches bij het stimuleren van de inwoners om vaker te kiezen voor het drinken van water. Op deze manier krijgen we minder suikers binnen en het zorgt ook voor minder (zwerf)afval.

*JOGG – Gezonde jeugd, gezonde toekomst