Jonge mantelzorgers in het zonnetje gezet

Deze week is het de Week van de jonge mantelzorger. Ook in Neder-Betuwe werden deze jongeren, van pakweg 8 - 23 jaar, in het zonnetje gezet.

Voor de groep tot ongeveer 12 jaar was er bij sporthal de Eng in Dodewaard een stormbaan met toebehoren die door wethouder Herma van Dijkhuizen werd geopend. ’s Avonds konden jongeren tot 18 deelnemen aan een bootcamp. Speciaal voor de mantelzorgers van 16 t/m 23 jaar was er een boksles bij de Hoenderik in Kesteren. Alle jongeren die voor een ander zorgen waren welkom om mee te doen aan de activiteiten in deze week van de jonge mantelzorger, een landelijk initiatief.

Stormbaan

Preventieteam ‘Neder-Betuwe Bloeit!’

Ongeveer een kwart van de jongeren groeit op met iemand in hun directe omgeving die door ziekte of beperking hulp nodig heeft, bijvoorbeeld bij het doen van het huishouden. Vanuit preventieteam ‘Neder-Betuwe Bloeit!’ hebben Welzijn Rivierstroom, jongerenwerk Mozaïek welzijn, Eleos en buurtsportcoaches ‘Samen in beweging Neder-Betuwe’ de handen ineen geslagen om jonge mantelzorgers van 8 tot 23 jaar uit Neder-Betuwe deze week in het zonnetje te zetten.

Gastlessen op basisscholen

In de hele maand juni worden er op de basisscholen in Neder-Betuwe nog gastlessen gegeven over jonge mantelzorgers. Zij krijgen dan ook een leuk presentje als dank voor hun inzet.