Binnenkort aparte inzameling luiers en incontinentiemateriaal

Start op 1 januari 2022

Luiers vullen de afvalbak van veel jonge gezinnen. Ook incontinentiemateriaal neemt een groot deel van het restafval in beslag. Dit afval is nu ook recyclebaar!

Voorbereidingen door gemeente en Avri 

Daarom start Avri op 1 januari 2022 met het gescheiden inzamelen van luiers en incontinentiemateriaal in Neder-Betuwe. De gemeente en Avri zijn nu druk bezig met alle voorbereidingen.

De komende periode gaan we aan de slag om te bepalen hoe we het onze inwoners zo gemakkelijk mogelijk kunnen maken. Want hoe meer luiers we gescheiden inzamelen, des te minder restafval we moeten verwerken. 

Wethouder Stefan van Someren: ‘Voor inwoners, die afval hebben van luiers en incontinentiemateriaal, is deze voorziening belangrijk. Dit materiaal neemt vaak veel ruimte in beslag waardoor deze gezinnen gemiddeld meer betalen voor hun restafval. Daarnaast is deze gescheiden inzameling beter voor het milieu. Met nieuwe technieken scheiden we het plastic van het organisch materiaal zodat we het niet meer hoeven te verbranden als restafval.’

Op dit moment bekijken we waar we de ondergrondse containers willen plaatsen waar u het afval (in speciale zakken) naartoe brengt. Natuurlijk kunt u daarover uw mening geven. Bent u het niet eens met een plaats waar zo’n container komt? Dan kunt u een zienswijze indienen bij de gemeente. 

Binnenkort lmeer over waar de containers gepland staan en tot wanneer u kunt reageren.