Afscheid raadslid Amy Mathijssen (PvdA)

tijdens raadsvergadering van 10 juni 2021

Bloemen van burgemeester Kottelenberg voor Amy Mathijssen bij haar afscheid in de raad

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 10 juni 2021 is afscheid genomen van mevrouw S.A. Mathijssen als raadslid van Neder-Betuwe.

Ruim 10½ jaar had Amy Mathijssen uit Dodewaard namens de Partij van de Arbeid zitting in de gemeenteraad, van 8 april 2010 t/m 26 maart 2014 en van 20 november 2014 t/m 10 juni 2021. Daarvoor was zij een aantal jaren burgerraadslid.

Jan Woldberg, fractievoorzitter van de PvdA, memoreerde dat zij in 2018 met voorkeurstemmen werd gekozen en de kiezer trouw was door voor de derde keer zitting te nemen in het hoogste gezagsorgaan van de gemeente. Namens de raad bedankte Dick Waasdorp (SGP) mevrouw Mathijssen voor haar jarenlange inzet en gaf goede wensen mee voor de toekomst.

Burgemeester Jan Kottelenberg gaf aan dat Amy met haar hbo-opleiding Bestuurskunde destijds als jongste raadslid haar kennis in de praktijk kon brengen en kon ervaren dat er papier is én werkelijkheid. “Het lukte jou goed om die werkelijkheid in te brengen want je stond en staat altijd dichtbij de inwoners met een luisterend oor en een warm hart.”

Amy Mathijssen
foto’s: 3JetFotografie