Speelplekken in uitvoering

Als u naast een speelplek woont heeft u het vast al gemerkt: we zijn van start gegaan met het opknappen en opnieuw inrichten van zo’n 20 speelplekken verspreid over de hele gemeente. De eerste toestellen zijn al geplaatst in Ochten en Dodewaard. De komende weken werken we door aan nog meer speels, uitdagend en sportief spel- en speelplezier voor alle kinderen.

Forse opknapbeurt speelplekken

Afgelopen weken zijn de eerste werkzaamheden gestart voor nog meer speel- en spelplezier voor alle kinderen in Neder-Betuwe. Wat is er al gebeurd? We hebben opgeruimd, oude toestellen verwijderd en schoongemaakt op onder meer de Brederode in Dodewaard . De toestellen bij het speeltuintje aan de Koningin Emmalaan in Kesteren hebben we verfrist met een nieuwe laag verf. We hebben ook nieuwe toestellen geplaatst zoals een dubbele schommel en een balanceerparcours bij de speeltuin aan de Beukenlaan in Ochten en de Rozenstraat in Dodewaard.

De komende weken werken de mannen en vrouwen van Donker Design door om voor onze jeugd fijne, groene plekken te maken om te spelen, bewegen en te chillen. De Oranjestraat in Ochten is deze week aan de beurt en daarna werken we speelplekken locatie voor locatie af met grondwerk, straatwerk, speeltoestellen, beplanting en zitelementen. Na de zomer, rond half september gaan we aan de slag met de speelplekken in Casterhoven.

Speelplekken

Ontwerpen met bewoners

Begin dit jaar hebben we – online – met bewoners om tafel gezeten om de plannen en ontwerpen te bespreken. Bewoners hebben een aantal suggesties voor aanpassingen gedaan. Die hebben we voor een deel verwerkt in de definitieve ontwerpen. Zo blijft het speeltuintje aan de Clematisstraat toch staan en krijgt de speeltuin aan de H.A. van Steennistraat straks een uitdagender combi klim-glijtoestel.

Volgend jaar pakken we de volgende reeks speelplekken. Ook dan gaan we bij bewoners en kinderen te rade voor suggesties en goede ideeën. Meer weten over de plannen voor speelplekken of de Speelruimtenota? Kijk op ‘speelplekken’ op de gemeentesite onder projecten Neder-Betuwe.