Nieuw maaibeleid Neder-Betuwe en Buren

Beter voor de natuur

Is het u al opgevallen dat de bermen nog niet gemaaid zijn in de gemeenten Neder-Betuwe en Buren? De voorjaarsronde bermen maaien is vervallen. Hierdoor staan het gras en de kruiden in de bermen hoger dan u gewend bent. Bloeiende grassen en kruiden stimuleren namelijk de biodiversiteit. Dit is goed voor de natuur en bijvoorbeeld voor de natuurlijke bestrijding van ziekten en plagen, zoals de eikenprocessierups. Daarnaast is deze werkwijze ook goedkoper.

Veiligheid

De gemeenten en Avri zorgen er voor dat het veilig blijft op de wegen. Om deze reden worden uitzichthoeken op drukke verkeerspunten en enkele meterstroken wel vaker gemaaid. Op dit moment wordt langs alle bermen, met uitzondering van de eco-bermen, een meterstrook gemaaid. In september worden alle bermen volledig afgemaaid. Kent u kruispunten waar het hoge gras echt voor onveilige situaties zorgt? Neem dan contact op met Avri die dan de situatie beoordeelt. Is het onveilig? Dan wordt het kruispunt eerder gemaaid.

Mooi bijkomend voordeel van deze aanpak is dat de portemonnee ook wordt gediend: het nieuwe maaibeleid is goedkoper. De besparing die hiermee wordt bereikt kan afhankelijk van de weers- en groeiomstandigheden in de tienduizenden euro’s per gemeente per jaar lopen.

Vragen?

Hebt u vragen over deze aanpak? Neem dan contact op met de gemeenten Neder-Betuwe of Buren. Hebt u vragen over de uitvoering van het werk? Neem dan contact op met Avri via het klantcontactcentrum. Dat kan per e-mail via info@avri.nl, of telefonisch op 0345-585353 (op werkdagen van 8.00-17.00 uur).