Neder-Betuwe Speld voor Bert Janssen van brandweerpost Ochten

tijdens zijn afscheid bij de brandweer na 32 jaar trouwe dienst

Bij zijn afscheid bij de vrijwillige brandweer ontving Bert Janssen uit Ochten op zaterdagmiddag 3 juli de
Neder-Betuwe Speld. Burgemeester Jan Kottelenberg reikte deze aan hem uit als dank voor zijn enorme inzet voor de gemeenschap van Neder-Betuwe.  (tekst gaat verder onder de foto)

Burgemeester Kottelenberg speldt de Neder-Betuwe Speld op bij Bert Janssen van brandweerpost Ochten

Burgemeester Kottelenberg spelt de Neder-Betuwe Speld op bij Bert Janssen

Burgemeester Jan Kottelenberg: “Wat ben je altijd een gedreven brandweerman geweest. Je kunt terugkijken op een mooie carrière. Namens de inwoners van Neder-Betuwe zeg ik met hoofdletters: Dankjewel!”

Namens de brandweer sprak Gert Hommerson, groepschef van post Ochten: “Doorzettingsvermogen, gedreven en eigenwijs, woorden die Bert typeren als persoon en als brandweerman.”

De lange carrière van Bert Janssen (59) begon in 1989 bij de vrijwillige brandweer van de toenmalige gemeente Echteld. Na de herindeling in 2002 werd dat brandweerpost Ochten van gemeente Neder-Betuwe en later van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Naast de reguliere brandweertaken was Bert Janssen overigens actief voor de jeugdbrandweer, voor brandweerwedstrijden en bij het onderhoud van ademluchtapparatuur. In januari 2000 ontving hij de Vrijwilligersmedaille van de brandweer.

Bert Janssen en zijn collega's van brandweerpost Ochten

Bert Janssen en zijn collega's van brandweerpost Ochten

 

Foto's: 3JetFotografie