Muurwatertappunten voor vier Neder-Betuwse voetbalverenigingen

Vier voetbalverenigingen in Neder-Betuwe kregen onlangs een muurwatertappunt. Handig voor het hervullen van een flesje of bidon met de gezondste keuze die je maar kunt bedenken: water. Hiermee groeien de Neder-Betuwse voetbalverenigingen verder uit als ‘vitale sportverenigingen’ die ook klaar zijn voor de toekomst!

DFS in Opheusden, v.v. Uchta in IJzendoorn, Voetbalvereniging Kesteren en Voetbalvereniging Dodewaard kregen de watertappunten uit handen van Maurice van de Kolk van ‘Stichting Jeugd Doen Bewegen Neder-Betuwe’ en van Joris Maier, JOGG regisseur (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst).

Watertappunten

Watertappunten

Watertappunten

Watertappunten

Financiering

De muurwatertappunten zijn voor de voetbalverenigingen gratis. Ze worden betaald uit de bijdrage van ‘Stichting Jeugd Doen Bewegen Neder-Betuwe’ en een uitvoeringsbudget van het Lokaal Akkoord Neder-Betuwe Bloeit!. Installatie van het muurwatertappunt en hoe je verder alles regelt rondom het stimuleren van waterdrinken, dat doen de verenigingen allemaal zelf, samen met de leden.

Gezonde ontwikkeling kinderen

Met deze watertappunten maken de voetbalverenigingen het leden en bezoekers makkelijk om aan water te komen. Dat gebeurt ook al op alle scholen en de kinderopvang in Neder-Betuwe. Het draagt bij aan een gezonde(re) ontwikkeling van kinderen die ten slotte een groot deel van hun jeugd doorbrengen op school en bij een (sport)vereniging. De voetbalverenigingen hopen ook dat door het waterdrinken via hervullen van flesje het (zwerf)afval op en rondom de sportparken afneemt.

Leren kiezen

Misschien komt de vraag op: zijn er straks geen suikerhoudende dranken meer te koop bij voetbalverenigingen? Jawel. Maar het gaat erom dat mensen en vooral kinderen leren om zelfstandig weloverwogen keuzes te maken en dat die ‘gezondere keuze’ makkelijk, goedkoop en simpel te maken is. De muurwatertappunten dragen hieraan bij!

Steun in de rug

Er is veel betrokkenheid van lokale ondernemers, (sport)verenigingen, kinderopvang, scholen en Stichting Jeugd Doen Bewegen Neder-Betuwe. Dat is een belangrijke steun in de rug voor gemeente Neder-Betuwe, JOGG-regisseur en buurtsportcoaches bij het stimuleren van de inwoners om vaker te kiezen voor het drinken van water = minder suikers, en meer te bewegen. En het zorgt ook nog eens voor minder (zwerf)afval.