Help mee en zet Neder-Betuwe in het groen

Doe als inwoner van het buitengebied in Neder-Betuwe mee aan een mooie actie voor meer struiken en bomen, zoals hoogstamfruitbomen. U kunt een gratis beplantingsadvies en een aantrekkelijke korting ontvangen op de aanschaf van bomen en struiken.

Met deze actie willen gemeente Neder-Betuwe en Stichting Landschapsbeheer Gelderland samen met bewoners het karakteristieke Betuwse landschap versterken en de biodiversiteit vergroten.

Fruitboom met label

Een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) komt na aanmelding bij u op erfbezoek om te kijken welke bomen en struiken geschikt zijn en maakt samen met u een beplantingsplan. Naast een uitgewerkt plan is er ook een aanbieding voor betaalbare aanschaf van beplanting om het erf aantrekkelijker te maken. Wilt u nog meer doen, voor meer vlinders, vogels en wilde bijen, dan krijgt u er een gratis biodiversiteitsplan bij krijgen en een aantrekkelijke korting op de aanschaf van inheemse beplanting en zaaigoed.

Aanmelden

Voor informatie en aanmelding: www.landschapsbeheergelderland.nl/actie-nederbetuwe (Activiteiten > Beplantingsacties).

Versterking Betuws landschap en biodiversiteit

Gemeente Neder-Betuwe en Stichting Landschapsbeheer Gelderland helpen inwoners om hun erf zodanig te beplanten dat er meer insecten en andere dieren op af komen. Het helpt bij versterking van het landschap en de biodiversiteit.

Provincie Gelderland en gemeente Neder-Betuwe financieren dit project. Het sluit aan op de doelstelling van Bij Bewust Betuwe.

Bomen in bloei