Gemeenten Neder-Betuwe en Buren en Zorgcentra De Betuwe ondertekenen samenwerkingscontract voor leerwerktrajecten

Vorige week tekenden Marja Verrips van Zorgcentra De Betuwe en de wethouders Van Dijkhuizen en Wiendels van respectievelijk gemeenten Neder-Betuwe en Buren een samenwerkingsovereenkomst. Hierdoor hebben inwoners de mogelijkheid om een half jaar werkervaring op te doen bij instellingen van De Betuwe*.

Wethouder Herma van Dijkhuizen is erg blij met deze mooie samenwerking. “Heel fijn dat mensen die op zoek zijn naar werk bij de instellingen van zorgcentra De Betuwe hun stage mogen doen. Met deze werkervaring en een gerichte opleiding biedt dat kansen op een vaste baan.”

Leerwerktraject

Als de samenwerking aan beide zijden goed bevalt, dan wordt dit traject omgezet in een leerwerktraject: een arbeidsovereenkomst mét opleiding. Dat het goed werkt blijkt wel uit de reactie van Priscilla die bij de ondertekening aanwezig was en met enthousiasme en gedrevenheid vertelde over dit project waaraan zij deelnam. Na een succesvolle stage is zij doorgestroomd naar een opleiding met baangarantie.

Vertrouwen en begeleiding

Marja Verrips, projectmedewerker bij Zorgcentra De Betuwe: “Herintreders, werkzoekenden en zij-instromers krijgen bij ons de mogelijkheid om werkervaring op te doen binnen het project ‘Team van het huis’. Met een goede begeleiding geven wij deze leerlingen een vliegende start op de arbeidsmarkt. De eerste groep leerlingen is inmiddels geslaagd. Samen met de gemeenten Neder-Betuwe en Buren kunnen we nog meer parels de kans geven die zij verdienen.” Wethouder Niko Wiendels van Buren beaamt dat want “kansen bieden en maatwerk leveren, het kan zoveel bijdragen aan een positieve toekomst van mensen.”

Geïnteresseerd? Neem contact op

Tom Bronk is adviseur Werk & Inkomen bij gemeente Buren en heeft deze samenwerking met Marja Verrips vormgegeven. Hij roept geïnteresseerde werkgevers en organisaties op om contact op te nemen voor ook zo’n leer-werktraject. Dat kan bij gemeente Buren, t. 14 0344.

*In Neder-Betuwe vallen Elim in Ochten en Huize Appelenburg en Steegakker in Dodewaard onder Zorgcentra De Betuwe. In gemeente Buren zijn dat Blommeland in Lienden, Oranjehof in Buren en De Valentijn in Maurik.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst leerwerktraject
Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. Vanaf links: wethouder Niko Wiendels, Lianne van Team van het huis, Marja Verrips, Tom Bronk, wethouder Herma van Dijkhuizen en Priscilla