Denkt u mee over aardgasvrij wonen in Neder-Betuwe?

Denk mee over aardgasvrij wonen – vragenlijst

Ook in Neder-Betuwe moeten we nadenken hoe we zonder aardgas gaan koken, onze huizen gaan verwarmen en warm water uit de kraan gaan krijgen. Wanneer maken we de overstap naar aardgasvrij wonen en hoe doen we dat samen? Denk met ons mee via de online vragenlijst over aardgasvrij wonen in Neder-Betuwe.

Als gemeente Neder-Betuwe horen we graag hoe u tegen de overstap naar aardgasvrij wonen aankijkt. Denk mee via de online vragenlijst:

• Wat vindt u van aardgasvrij wonen?
  • Welke kansen ziet u?
  • Welke zorgen heeft u?
  • Hoe aardgasvrij-gereed bent u al?
  • Welke maatregelen wilt u nemen?

U kunt tot 15 juli 2021 de vragenlijst invullen via www.tipneder-betuwe.nl of via de QR-code. Heeft u liever een papieren versie? Vraag deze aan via fysiek@nederbetuwe.nl. Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer 10 minuten en is volledig anoniem en niet naar u als persoon te herleiden.

Inbreng voor Transitievisie Warmte

De antwoorden gebruiken we voor de zogenaamde Transitievisie Warmte. Deze visie beschrijft de overstap naar een aardgasvrij Neder-Betuwe en geeft aan welke stappen de gemeente, bewoners en ondernemers daarbij kunnen nemen. Ook beschrijven we hoe we dit in straten, buurten of huizenblokken kunnen uitvoeren. Samen bereiden we ons voor op wonen zonder aardgas.

Stap voor stap op weg

Gebruik van aardgas is uiteindelijk eindig. Wel hebben we nog tijd om ons voor te bereiden. We gaan stap voor stap op weg naar aardgasvrij wonen. Alle nieuwbouw is vanaf medio 2018 al aardgasvrij. Een aantal andere huizen zal vóór 2030 al aardgasvrij worden gemaakt en de rest zal uiterlijk in 2050 volgen. Woningeigenaren kunnen hun huis nu al zelf met (kleine) ingrepen voorbereiden op aardgasvrij wonen: zo is goede isolatie van het huis altijd een goed begin om minder aardgas te gebruiken. Een andere stap is het zoeken naar duurzame manieren om woningen te verwarmen, om te kunnen koken en om te douchen. Denk hierover met ons mee via de online vragenlijst over aardgasvrij wonen in Neder-Betuwe.

Meer weten

Kijk op www.nederbetuwe.nl/aardgasvrij of neem contact op via fysiek@nederbetuwe.nl.