Zegt uw hart ook NEE tegen eenzaamheid? Samen is leuker!

Onder het motto ‘Samen is leuker en samen staan we sterker!’ roept gemeente Neder-Betuwe inwoners en organisaties op om er aan mee te helpen dat inwoners zich minder eenzaam gaan voelen. Laten we één zijn tegen eenzaamheid.

Heeft u een idee, een actie of energie om in te zetten tegen eenzaamheid? U bent van harte uitgenodigd om mee te doen in de strijd tegen eenzaamheid. Want eenzaamheid komt bij jong en oud voor. Bijna twee op de vijf volwassenen in Neder-Betuwe is eenzaam.

Samen is nou eenmaal leuker

Wie eenzaam is loopt een groter risico op een slechtere gezondheid, gaat minder meedoen in de samenleving en het gevoel van welzijn of geluk ontbreekt vaak. Als wij samen een steentje bijdragen, dan slagen we er misschien in dat het aantal inwoners dat eenzaam is vermindert en de eenzaamheid die wordt ervaren in ieder geval niet erger wordt. Doet u mee? Graag, want samen is nou eenmaal leuker!

Doe mee met de lokale coalitie tegen eenzaamheid

Sluit aan bij ‘Samen is leuker’, de lokale coalitie tegen eenzaamheid in Neder-Betuwe. In dit samenwerkingsverband zijn onder meer aangesloten Santé Partners, Welzijn Rivierstroom, Mozaïek Welzijn, Healthclub Juliën, GGD Gelderland-Zuid, Eleos en gemeente Neder-Betuwe.
Ook als inwoner kunt u meedoen, maakt niet uit van welke leeftijd u bent.

Dit zijn de cijfers van eenzaamheid in Neder-Betuwe: Bij mensen tussen de 19 en 65 jaar komt eenzaamheid voor bij 35%. Bij mensen van 65 jaar en ouder is dat 44%. Van de volwassenen is 6% zeer ernstig eenzaam.

Meer informatie

Interesse? Bel naar Doke Verstegen, onze gezondheidsmakelaar GGD, tel. 06–54381591 of mail naar samenisleukerNB@gmail.com. Bekijk het filmpje op YouTubekanaal van Neder-Betuwe en lees meer op de website www.eentegeneenzaamheid.nl/ditkun-jij-doen.

Landelijk organiseren gemeenten – en dus ook Neder-Betuwe - deze samenwerkingen onder de vlag van Eén tegen eenzaamheid’. Met als doel het voorkomen en verminderen van eenzaamheid door:
-    eenzaamheid te durven benoemen en het taboe dat er op rust te doorbreken; het kan iedereen overkomen;
-    samenwerking tussen mensen en organisaties mogelijk te maken en te verstevigen;
-    breed in te zetten op het thema eenzaamheid maar ook specifiek aandacht te hebben voor bepaalde groepen zoals ouderen, jongeren, alleenstaanden, laaggeletterden en mensen met een beperking.

Logo Samen is leuker