Op weg naar een duurzaam Neder-Betuwe, welke keuzes wil jij maken?

Geef je mening in 3 minuten. Swipe op https://rivierenland.swipocratie.nl en laat je stem horen! Swipen kan van 22 januari t/m 14 februari.

De RES FruitDelta Rivierenland maakt samen met de 8 gemeenten in onze regio plannen om energie op een duurzame manier op te wekken. Voor de één kan de overstap naar duurzame energie niet snel genoeg gaan. De ander wacht liever nog op nieuwe technieken, of vindt het helemaal niet urgent. Wat vind jij?

Regio Rivierenland wil samen met de gemeenten Neder-Betuwe, Culemborg, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Buren, Tiel en West Maas en Waal inwoners actief betrekken in de discussie rondom duurzame energie. Al ‘swipend’ kunnen inwoners met de online tool Swipocratie in slechts 3 minuten aangeven wat ze vinden van verschillende mogelijkheden voor windmolens en zonneparken.

Naast het swipen, is het voor deelnemers ook mogelijk om aanvullende informatie mee te geven en zich op te geven voor een nieuwsbrief. Zo blijven inwoners ook na het swipen betrokken en op de hoogte.

Swipe mee

Swipocratie: snel, makkelijk en visueel

Het bereiken van inwoners via Swipocratie is bewezen succesvol. Het geheim? Met Swipocratie geven inwoners op een snelle, makkelijke en visuele manier hun mening. Swipe op https://rivierenland.swipocratie.nl en laat je stem horen! Swipen kan van 22 januari t/m 14 februari.

Energietransitie

Om klimaatverandering tegen te gaan is het belangrijk dat we minder energie gaan gebruiken en energie duurzaam opwekken. Ook in regio Rivierenland. Deze verandering wordt ook wel de energietransitie genoemd. Hiervoor maken we samen een plan: een regionale energiestrategie (RES). Een soort kijkje in een toekomst waarin jij in 2030 duurzame energie en warmte gebruikt. Die in jouw gemeente of buurgemeente op een duurzame manier wordt gemaakt.