Online meepraten over 20 speelplek-ontwerpen in Neder-Betuwe

In 2021 krijgen 20 speelplekken in Neder-Betuwe een forse opknapbeurt of een nieuwe inrichting. Wat vinden de kinderen, hun (groot)ouders en omwonenden daarvan? Meepraten over de plannen kan op 12 en 13 januari tijdens 4 online interactieve sessies. Doe ook mee en laat je reactie horen op de ontwerpen en de keuze voor speeltoestellen en inrichting.

Artist impression Speelplek Dr Zandijkhof Kesteren

Online bewonerssessies

Op 12 en 13 januari organiseert de gemeente 4 online bewonerssessies over de (her)inrichting van 20 speelplekken. De speelplekken in Opheusden bespreken we op 12 januari om 19.15 uur. Om 20.30 uur is het vervolgens de beurt aan de speelplekken in Kesteren waaronder die in Casterhoven. Op 13 januari staan de speelplekken in Ochten op het programma om 19.15 uur en daarna om 20.30 uur die in Dodewaard en Echteld. Aanmelden voor de sessies kan via het aanmeldformulier op de projectenpagina van de gemeentesite.

Online reageren

Fysiek samenkomen is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk en daarom kiest de gemeente voor online ontmoetingen. Zo kunnen we toch de speelplek-ontwerpen bespreken met de belangrijkste gebruikers, de kinderen, en hun ouders en omwonenden. Tegelijkertijd behouden zo de vaart in de planning die voorziet in de realisatie van de opknapbeurt voor de 20 speelplekken voor de zomervakantie.

We zijn heel benieuwd wat kinderen en jongeren, (groot)ouders en omwonenden vinden van de ontwerpen voor de speelplekken. Wat spreekt aan? Komen alle leeftijdsgroepen voldoende aan bod? Zijn de speeltoestellen uitdagend genoeg? Wat biedt nog meer speelplezier voor de kinderen en jeugd? We horen het graag op 12 en 13 januari. U kunt ook reageren via het online reactieformulier op de projectenpagina. Daar bekijkt u ook de ontwerptekeningen en de filmpjes met toelichting.

Reageren, aanmelden en info

Wilt u reageren, deelnemen aan een online sessie of meer weten? Kijk op: https://www.nederbetuwe.nl/Inwoners/Bouwen_en_Wonen/Projecten/Speelplekken/Plannen_voor_speelplekken_2021_2024 of stuur een mail naar fysiek@nederbetuwe.nl.

Artist impression speelplek Oranjestraat Ochten